Ga terug

Geen kerstmis zonder een Nutella kerstboom !

Deze Nutella kerstboom is een echte traditie geworden. Ik maak hem jaarlijks tijdens de kerstperiode klaar op een koude, zondag namiddag.
Hij is echt het lekkerst als hij net uit de ovenkomt met een goed tasje koffie erbij. Echt genieten! 
Héérlijk ook om het kerstdiner hiermee af te sluiten  ♥
 

Ingrediënten

  • 4 vellen bladerdeeg
  • Nutella
  • Bloemsuiker
  • 1 losgeklopt ei

Instructies 

  • Leg de 4 vellen bladerdeeg mooi op elkaar met steeds het bakpapier ertussen
  • Maak, met behulp van een scherp mes, de afbeelding van een boom in het bovenste bladerdeeg vel
  • Druk met je mes goed door zodat het in alle 4 de stukken is doorgesneden
  • Neem de eerste boom en leg die op een stukje bakpapier. Besmeer deze met Nutella en leg nadien de volgende boom er bovenop
  • Besmeer vervolgens deze boom ook met Nutella en werk af tot ze alle 4 op elkaar liggen
  • Maak dan 2 inkervingen in het midden ( zachtjes, niet doorsnijden) en snijd dan horizontaal ( wel tot beneden door) reepjes
  • Draai deze enkele keren om zodat je een mooie boom krijgt en smeer deze nu in met het losgeklopt ei
  • Bak de kerstboom ongeveer 15 minuten op 180° en werk af met bloemsuiker
  • Smakelijk!