Ga terug

Pita broodjes met zelfgemaakte sappige pesto balletjes, zongedroogde tomaatjes & pesto mayonaise

Porties 6 broodjes
Het is eens iets anders dan de klassieke vettige pita broodjes die we allemaal heel graag eten. ( Zeker na een nachtje stappen:) )
Deze versie mag zeker niet onderdoen!  De pesto balletjes zijn echt heel sappig waardoor ze echt onweerstaanbaar zijn!

Ingrediënten

Voor de balletjes :

  • 100 gr Parmezaanse kaas
  • 100 gr pijnboompitten
  • handje vol Basilicum kruiden
  • 500 gr gemengd gehakt
  • Peper/Zout

Voor de Pesto Mayonaise

  • 6 eetlepels Mayonaise
  • 4 eetlepels Yoghurt
  • 2 eetlepels Pesto

Overig :

  • Rucola
  • 6 Pitabroodjes
  • Zongedroogde tomaatjes

Instructies 

  • Mix de kaas, de pijnboompitten en de basilicum in de keukenmachine om je droge pesto te maken
  • Voeg eventueel een lepel olijfolie toe
  • Meng dit nu met het gehakt tot een egaal geheel en kruid het gehakt mengsel goed af met peper en zout
  • Rol hier nu kleine balletjes van en bak deze gaar in wat boter
  • De balletjes zijn niet zo heel stevig dus draai ze voorzichtig om en zet het vuur niet te hoog
  • Om de pesto mayonaise te maken meng je alle ingrediënten in een kommetje
  • Rooster de pita broodjes ( kan ook in de airfryer) en vul met wat rucola salade
  • Vul met de balletjes, wat tomaatjes en werk af met wat pesto mayonaise
  • Goddelijk lekker!