Ga terug

Gevulde zoete aardappel met room & spekjes. ( Credits to het lief ♥)

Porties 2
Wanneer je verrast wordt door het lief met dit héérlijk smaakvol gerechtje dat je niet anders kunt dan dit lekkers hier te delen!

Ingrediënten

  • 2 zoete aardappelen
  • 250 ml room
  • 200 gr spekjes
  • 1 eetlepel maïzena
  • 1 courgette
  • 2 paprika's
  • Sla

Instructies 

  • Leg de zoete aardappelen in een ingevette ovenschotel en zet die gedurende 45 minuten op 200° in de oven
  • Bak de spekjes in wat boter goed aan en voeg dan de room toe. Doe enkele eetlepels room in een klein kommetje dat je even opwarmt in de microgolf
  • Los hier de eetlepel maïzena in op en voeg deze toe aan de room. Blijf goed roeren tot de saus ingedikt is en kruid af naar smaak
  • Snijd de courgette en de paprika's in dunne blokjes en bak deze in wat olijfolie aan tot ze beetgaar zijn. Kruid af met peper en zout
  • Haal de aardappelen uit de oven en snijd deze doormidden. Hol ze een beetje uit en vul ze met de room/spekjes
  • Dresseer de bordjes met sla, de groentjes en leg hier bovenop de gevulde aardappelen. Smakelijk!