Ga terug

Ciabatta broodjes met buffelmozarella en warme tomaatjes

Porties 2
Dit is gegarandeerd 1 van mijn favoriete lunchgerechtjes geworden sinds de lockdown periode.
Het is echt een klein smaak bommetje waar je gewoon gelukkig van wordt. 

Ingrediënten

  • 1 ciabatta brood
  • 1 bakje kerstomaten
  • Balsamico Crème
  • olijfolie
  • 1 teentje look
  • 250 gr Buffelmozarella
  • Rucola salade
  • handje pijnboompitten

Instructies 

  • Snijd de kerstomaatjes doormidden en meng ze ineen ovenschaaltje met een lepeltje balsamico crème, een eetlepel olijfolie en een teentje look
  • Zet de ovenschool 30 minuten in een voorverwarmde oven van 180°. Giet nadien het vocht af uit het schoteltje
  • Snijd de ciabatta broodjes doormidden. Je kan ze nog even in wat boter in de pan bakken zodat ze lekker krokant zijn
  • Bak de pijnboompitjes even in een pan zonder vetstof
  • Beleg dan de broodjes met rucola, sneetjes buffelmozarella en serveer met de warme tomaatjes
  • Werk af met geroosterde pijnboompitjes en balsamico crème