Ga terug

Taartjes met homemade tapenade van zwarte olijven

Porties 4
Een heerlijk licht voorgerechtje waar je geen genoeg van gaat krijgen! Ook perfect om als hapje bij het aperitief te serveren.

Ingrediënten

  • 2 vellen bladerdeeg
  • 1 blik zwarte olijven zonder pit (ik koop die altijd van Crespo)
  • 24 kerstomaatjes (3 per taartje)
  • 1 teentje look
  • Tijm
  • 2 bollen mozarella
  • Rucola salade

Instructies 

  • Neem een ronde of vierkante uitsteker en steek 8vormpjes uit het bladerdeeg
  • Mix de olijven samen met het teentje look , de tijm en wat olijfolie tot een tapenade in de keukenmachine
  • Bak de vierkante bladerdeeg vormpjes voor 10 minuten op 180°. Prik er met een vork eerst wat gaatjes in zodat ze niet opzwellen
  • Besmeer ze dan met de tapenade en zet er de kerstomaatjes op. Zet de taartjes terug in de oven voor 10-12 minuten op 100°
  • Neem dan de borden en leg hier in het midden wat rucola salade op
  • Snijd de mozarella zo fijn mogelijk en schik er per bord 4 sneetjes op
  • Besprenkel met wat olijfolie en kruid lichtjes af met wat peper
  • Leg hierop per bord 2 taartjes and it's ready to serve!
Gang: Appetizer