Equipment

  • ronde taartvorm met losse bodem
  • Gekarteld spuitmondje

Ingrediënten

Voor de bodem :

  • 120 gr ongezouten roomboter (op kamertemperatuur)
  • 100 gr fijne kristalsuiker
  • 190 gr zelfrijzend bakmeel
  • 1 eetlepel vanille extract

Voor de vulling :

  • 1 blikje gecondenseerde melk
  • 4 eetlepels donkerbruine suiker
  • 60 gr boter
  • 200 gr melkchocolade

Voor de topping :

  • 200 ml room (+35% vet)
  • 1 eetlepel suiker
  • Oranje kleurstofmiddel
  • Halloween versiering
  • Witte chocoladeschilfers

Instructies 

Voor de bodem :

  • Neem een mengkom en klop de boter en de suiker op tot je een romig mengsel krijgt.
  • Voeg het vanille extract toe en mix alles daarna goed samen met de bloem
  • Neem een deegroller en rol het deeg ( met wat bloem op je werkblad) mooi uit.
  • Spuit je bakvorm in met bakspray ( of beboter de vorm) en leg de bodem hier voorzichtig in
  • Druk goed aan en doe het overtollige deeg over de randen weg.
  • Prik met behulp van een vork enkele keren in de bodem en zet de bakvorm nu ongeveer 15-17 minuten in de oven op 180° . Laat nadien even afkoelen

Voor de vulling :

  • Zet een sauspannetje op het vuur en smelt de boter.
  • Nadien voeg je de suiker en de gecondenseerde melk toe en klop je goed door met een garde
  • Zet het vuur wat hoger en blijf heel goed door kloppen want het mengsel kan snel aanbranden! ( Trust me, I've been there 🙂 )
  • Zodra je voelt dat de karamel dik genoeg is , haal je de pan van het vuur. Je moet zeker een 7 tal minuten kloppen met je garde voordat de karamel dik genoeg is
  • Schep de karamel bovenop de koekjes bodem en met behulp van een spatel zorg je ervoor dat de karamel egaal over de vorm verspreid wordt. Zet de bakvorm een uurtje in de ijskast zodat deze kan afkoelen. 
  • Wanneer de vorm afgekoeld is , smelt je de melkchocolade op een laag vuurtje en giet je deze tenslotte over de karamel. Druk de witte chocoladeschilfers nu in de zachte chocolade en zet de vorm weer gedurende een uurtje in de ijskast zodat de chocolade hard kan worden.

Voor de topping :

  • Klop de slagroom samen met de suiker en de kleurstof stijf
  • Spuit met behulp van een gekarteld spuitmondje mooie toefjes
  • Werk af met de Halloween decoratie!

Write A Comment

Rating recept