Porties 6 hamburgers

Ingrediënten

  • 500 gr varkensgehakt
  • 1 ajuin
  • 2 teentjes look
  • 3 eetlepels Worcester saus
  • 2 eetlepels donkerbruine bastardsuiker
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 150 gr passata
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 eetlepel chili poeder
  • 2 wortelen
  • 2 paprika's
  • 6 hamburger broodjes
  • 6 plakjes cheddar kaas

Instructies 

  • Hak de ajuin en de look in fijne stukjes en fruit deze wat aan in olijfolie
  • Voeg het gehakt hieraan toe en bak het gaar
  • Snijd de wortelen en de paprika's in fijne stukjes
  • Voeg dan de groenten, de tomatenpuree, de tomatensaus, de worcestersaus, de bruine suiker en de mosterd toe aan het gehakt
  • Laat de saus even inkoken op het vuur tot ook alle groentjes beetgaar zijn en de smaken goed zijn ingetrokken
  • Roer regelmatig in de pan zodat de saus niet aanbakt
  • Kruid dan het geheel af met peper, zout en chili poeder
  • Snijd de hamburger broodjes doormidden en leg in een ovenschaal
  • Beleg de hamburgers met de saus en leg bovenop het gehaktmengsel de kaas
  • Zet even in de oven onder de grill tot de kaas gesmolten is
  • Smakelijk!

Write A Comment

Rating recept