Macaroni met een licht zoete kaassaus & spekjes

Porties 4

Ingrediënten

  • 400 gr macaroni
  • 500 ml volle melk
  • 60 gr boter
  • 60 gr bloem
  • 250 gr  geraspte kaas
  • 5 grote eetlepels ketchup
  • 150 gr spekjes

Instructies 

  • Eerst gaan we de saus maken. Zet een pannetje op het vuur met de boter en laat smelten
  • Wanneer de boter gesmolten is, voeg je de bloem toe en roer je met een garde alles door elkaar
  • Zodra je de geur van koekjes riekt in de keuken voeg je de melk toe
  • Verhoog het vuur een beetje en blijf heel goed roeren met je garde zodat het mengsel niet aanbrand
  • Als de saus goed begint in te dikken voeg je de kaas toe
  • Blijf goed doorroeren op een zachter vuurtje en als de kaas volledig gesmolten is, voeg je de ketchup toe. ( Je kan hier ook nog wat extra melk toevoegen als de saus te dik is of ketchup/kaas naar smaak)
  • Kruid de saus af naar smaak met peper en zout
  • In een apart pannetje bak je de spekjes wat aan in boter en voeg je ze nadien toe aan de saus
  • Kook de pasta gaar zoals aangegeven op de verpakking. Serveer direct met de saus!

Write A Comment

Rating recept