Een makkelijk NO BAKE taartje met speculaas & witte chocolade

Equipment

  • Ronde bakvorm met losse bodem

Ingrediënten

  • 300 gr speculaas
  • 120 gr ongezouten roomboter
  • 300 gr witte chocolade
  • 200 ml room
  • Enkele framboosjes

Instructies 

  • Verkruimel de speculaas in de keukenmachine
  • Smelt de boter op een zacht vuurtje en meng dit onder het speculaas mengsel
  • Neem je bakvorm erbij. Het makkelijkste is als je de bodem nog bedekt met een stukje bakpapier
  • Stort het mengsel in je vorm en druk nu alles goed aan met de onderkant van een lepel
  • Zet een pannetje op het vuur met de room en laat net niet koken
  • Hak de witte chocolade in stukjes en leg deze nu in de room. Zet het pannetje van het vuur en wacht 5 minuten
  • Wanneer de chocolade gesmolten is roer je tot je een egaal mengsel krijgt.
  • Neem dan je bakvorm er terug bij en giet de chocolade over de speculaas bodem
  • Leg de frambozen direct op de zachte chocolade en zet de taart nu enkele uren in de ijskast om op te stijven
  • Smakelijk!

Write A Comment

Rating recept