Taartjes met homemade tapenade van zwarte olijven

Porties 4
Een heerlijk licht voorgerechtje waar je geen genoeg van gaat krijgen! Ook perfect om als hapje bij het aperitief te serveren.

Equipment

  • Uitsteker

Ingrediënten

  • 2 vellen bladerdeeg
  • 1 blik zwarte olijven (ontpit)
  • 1 teentje look
  • Olijfolie
  • Kleine tomaatjes
  • 2 bollen mozarella
  • Rucola
  • Balsamico crème
  • Tijm

Instructies 

  • Neem een ronde of vierkante uitsteker en steek vormpjes uit het bladerdeeg
  • Leg ze op een met bakpapier bekleedde bakplaat
  • Prik er gaatjes in met een vork zodat ze niet rijzen in de oven
  • Zet ze ongeveer 10 minuutjes op 175° in de oven en zet ze even opzij
  • Mix dan de olijven samen met het teentje look , de tijm en wat olijfolie tot een tapenade in de keukenmachine
  • Besmeer de rondjes bladerdeeg dan met de tapenade en zet er de kerstomaatjes op. Zet de taartjes terug in de oven voor 10-12 minuten op 100°
  • Neem dan de borden en leg hier in het midden wat rucola salade op
  • Snijd de mozarella zo fijn mogelijk en schik er per bord 4 sneetjes op
  • Besprenkel met wat olijfolie en kruid lichtjes af met wat peper
  • Leg hierop per bord 2 taartjes and it's ready to serve!

Write A Comment

Rating recept