Porties 8
Rijsttaart, een goede oude klassieker die nooit teleurstelt!
Als je op zondag van plan bent om op bezoek te gaan bij ‘ de bomma’, kan je uitpakken met zelfgemaakte taartjes.
Het moet niet altijd van bij de bakker komen, toch? Deze zijn trouwens heel erg luchtig en niet te zoet! 

Equipment

  • Gekartelde uitsteekvormpjes

Ingrediënten

  • 140 gr dessertrijst
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 2 grote eieren
  • 50 gr puddingpoeder
  • 3 vellen bladerdeeg
  • 1 liter volle melk
  • Bloemsuiker voor de afwerking
  • 200 gr witte suiker

Instructies 

  • Zet de dessertrijst samen met 3/4 van de melk op het vuur. Zet de overige melk even opzij in een kommetje
  • Doe de vanillesuiker bij de dessertrijst en blijf goed roeren totdat het kookpunt bereikt is
  • Zet nadien je vuur op een lagere stand en blijf roeren tot je dessertrijst gaar is .(3/4 van de melk moet geabsorbeerd zijn door de rijst, dit kan wel zeker 20 minuten duren)
  • Let wel op dat je mengsel niet aanbrand dus blijf zeker regelmatig roeren
  • Los dan het puddingpoeder op in de overige melk en doe dit samen met de suiker bij de gare dessertrijst
  • Laat het mengsel op een zacht vuurtje staan zodat het kan binden en blijf regelmatig roeren
  • Zet de rijstpap dan +/- 20 minuutjes opzij zodat deze even kan afkoelen. Je zal zien dat de consistentie dikker wordt
  • Scheid de eieren en doe de eigelen onder der rijstpap. Klop de eiwitten op en spatel die voorzichtig onder het mengsel
  • Neem ondertussen je vellen bladerdeeg uit de ijskast , rol ze uit op je werkblad en strooi er wat bloem over
  • Leg je vormpjes ondersteboven op het bladerdeeg en snijd met een mes rondom het vormpje het bladerdeeg uit
  • Spuit wat bakspray in de vormpjes en druk het bladerdeeg goed aan. Het overtollige bladerdeeg snij je bovenaan je vormpje weg
  • Vul de vormpjes met de het rijstmengsel en zet ze 20-25 minuutjes in de oven op 175°.
  • Laat ze nadien even afkoelen alvorens je ze uit de vormpjes haalt
  • Strooi er een beetje bloemsuiker over and enjoy..

Write A Comment

Rating recept