Een bananentaart om je vingers bij af te likken ! ( + NO BAKE)

Equipment

  • Bakvorm met losse bodem ( mijn was 36 x 13 CM )
  • https://www.bol.com/nl/p/kitchencraft-quichevorm-36x13cm-mc/9200000025740171/

Ingrediënten

  • 250 gr Mariakoekjes
  • 250 gr ongezouten roomboter
  • 250 gr Mascarpone (op kamertemperatuur)
  • 1 zakje Vanillesuiker
  • 1 zakje klopfix van Dr. Oetker
  • 5 bananen
  • 1 citroen (enkel het sap)
  • 3 eetlepels suiker
  • 250 ml room
  • Chocolade rasp (voor de afwerking)

Instructies 

  • Eerst gaan we de koekjesbodem maken. Smelt de boter op een zacht vuurtje en mix ondertussen de koekjes fijn in de keukenmachine.
  • Neem een mengkom en voeg hierin de fijngemalen hoekjes samen met de gesmolten boter.
  • Meng het geheel goed door elkaar en neem dan de bakvorm erbij.
  • Nu is het de bedoeling om de bakvorm volledig te bekleden met het koekjesmengsel. Spuit de vorm wat in met bakspray en zorg ervoor dat je een bakvorm met een losse bodem hebt.
  • Verdeel het mengsel over de hele bakvorm en druk nu met de bolle kant van de lepel alles goed aan.
  • Zet de bakvorm even in de ijskast zodat je de vulling kan maken
  • Neem dan een mengkom en doe hier de slagroom samen met de suiker, de vanillesuiker en het zakje slagschuim in.
  • Mix het geheel en zodra het de consistentie van yoghurt heeft stop je met mixen. Je moet dus zorgen dat je het niet volledig stijf klopt.
  • In een apart kommetje klop je de mascarpone even goed los met een lepeltje. 
  • Als je vergeten bent de mascarpone tijdig uit de ijskast te halen, kan je het potje even in wat warm water zetten. Het is héél belangrijk dat de mascarpone niet koud staat maar op kamer temperatuur!
  • Voeg dan de mascarpone toe aan het slagroom mengsel.
  • Meng het geheel heel rustig door elkaar ( met behulp van een potten likker) zodat je een luchtig mengsel krijgt.
  • Neem dan de bakvorm er even terug bij. Snijd 2 bananen in dunne schijfjes en verdeel deze over de bodem.
  • Bedek de bananen met het luchtige slagroommengsel.
  • Snijd de overige 3 bananen ook in dunne schijfjes en dop deze even in het citroensap. Dit zal ervoor zorgen dat je bananen niet verkleuren.
  • Schik de bananen mooi in 3 rijen over de vulling.
  • Werk af met de chocolade rasp & zet de taart zeker 2 uur in de ijskast. Als je ze te vroeg uit de ijskast haalt zal de koekjesdeeg verkruimelen bij het vastpakken!
  • Wanneer de taart goed opgesteven is, kan je ze best uit de vorm halen. Dan is de koekjesdeeg goed hard en verkruimelt hij niet. Je zal wel even goed moeten duwen vanonder, maar hij kwam er hier perfect uit!
  • Zet de taart dan terug in de koelkast tot 30 minuutjes voor je hem wil serveren. Dan kan je hem heel makkelijk aansnijden

Write A Comment

Rating recept