Pasta met gehakt, spinazie, room & Parmezaanse kaas

Porties 2 personen

Ingrediënten

  • 300 gr spinazie
  • 300 gr gehakt
  • 250 gr pasta
  • 250 ml room
  • 2 handjes pijnboompitjes
  • 0,5 blokje kippenbouillon
  • 2 teentjes look
  • 4 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas

Instructies 

  • Snipper de look fijn en bak deze kort aan in wat olijfolie in een ruime wokpan
  • Doe de spinazie erbij en laat slinken. Kruid af met peper & zout en zet even aan de kant.
  • Bak het gehakt ondertussen goudbruin
  • Zet de pasta op het vuur en kook gaar. Houd een glas kookvocht bij
  • Giet het kookvocht bij het gehakt en doe ook de room erbij samen met het bouillonblokje
  • Snijd de spinazie fijn en voeg deze er ook onder
  • Bak de pijnboompitten aan in een pan zonder vetstof. Kijk goed dat ze niet verbranden, ze hebben niet lang nodig!
  • Kruid het geheel verder af naar smaak en voeg als laatste de Parmezaanse kaas toe
  • Schep de pasta onder de saus en serveer direct samen met de pijnboompitjes als afwerking

Write A Comment

Rating recept