Overhéérlijke zandtaartjes met lichte chocomousse & aardbeien

Porties 2 taartjes

Equipment

  • Mini taartvormpjes of quiche bakvormpjes
  • Spuitzak
  • Kartelmondje

Ingrediënten

Eerst gaan we het deeg maken! Houd er rekening mee dat je uit dit deeg +/- 10 taartjes haalt. Ik vries altijd wat in!

  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 2 eetlepels vanille extract
  • 150 gr blonde cassonade suiker
  • 280 gr patisseriebloem
  • 2 eetlepels bakpoeder
  • 1 ei
  • 180 gr ongezouten roomboter (op kamertemperatuur)

Voor de chocolademousse :

  • 2 eierdooiers
  • 35 gr suiker
  • 1 theelepel bloem
  • 120 ml melk
  • 120 gr pure chocolade
  • 200 ml slagroom

Voor de afwerking :

  • Verse Aardbeien
  • Grof gesneden pistache noten
  • Bloemsuiker
  • Muntblaadjes

Instructies 

Voor het deeg :

  • Meng de suiker, het ei en de boter in een mengkom
  • Nadien voeg je de bloem en het bakpoeder toe en meng je alles goed door elkaar met je handen
  • Rol het deeg op tot een dikke bol, doe er folie over, en leg zeker een uurtje in de ijskast
  • Als het deeg lang genoeg in de ijskast gelegen heeft kun je de bodempjes gaan bakken
  • Neem steeds een klein stukje deeg en rol dit uit, op een met bloem bestrooid werkblad
  • Ik spoot mijn vormpjes in met bakspray ( werkt fantastisch!). Leg het deeg in het vormpje en druk het goed aan tegen de randen
  • Het te veel aan deeg neem je weg. Prik nog enkele gaatjes met een vork in het deeg en bak ze dan 13 minuten op 180%
  • Zet ze even aan de kant!

Dan gaan we de chocolademousse maken :

  • Verwarm de melk in een pannetje op het vuur
  • Klop dan in een kom de eidooiers, de suiker en de bloem luchtig ( het moet heel licht van kleur worden)
  • Giet de hete melk bij de eidooiers en klop het geheel op met een garde
  • Giet het mengsel terug in de pan en laat het op een zacht vuurtje indikken. Je moet wel blijven roeren zodat het ei niet gaat stollen
  • Hak de chocolade grof en voeg die toe wanneer het mengsel goed is ingedikt
  • Blijf nu goed roeren totdat alle chocolade gesmolten is en je een egaal mengsel gekregen hebt
  • Klop dan de slagroom half stijf en voeg die met een spatel onder het geheel
  • Doe het mengsel in een kom en laat minstens een uur opstijven in de ijskast

Afwerking :

  • Neem de vormpjes erbij
  • Doe de opgesteven chocolademousse in de spuitzak met het kartelmondje en spuit nu mooie toefjes chocolademousse over heel het vormpje
  • Werk af met de aardbeien, de pistachenoten, de muntblaadjes & de bloemsuiker
  • Je kan de taartjes best een uur voor het eten uit de koelkast halen.
  • Ze zijn héérlijk, ik kan het je verzekeren!

Write A Comment

Rating recept