Croque Bolognaise

Porties 6

Ingrediƫnten

Voor de croques :

  • 24 sneden (toast) brood (2 volledige croques per persoon)
  • 12 sneden kaas naar keuze
  • 12 sneden hesp

Voor de Spaghettisaus ( Ik maak altijd wat meer om wat in te vriezen)

  • 1 kg gemengd gehakt
  • 1 ajuin
  • 3 teentjes look
  • 3 grote wortelen
  • 3 paprika's
  • 2 flessen Basilicum passata
  • 200 ml rode wijn
  • 3,4 eetlepels Oregano kruiden
  • 3,4 eetlepels Basilicum kruiden

Instructies 

Voor de Spaghettisaus :

  • Fruit de fijngesneden ajuin en de look aan in wat olijfolie op een matig vuurtje ( Zorg dat je een ruime pot neemt)
  • Doe het gehakt erbij, kruid al wat af met peper en zout, en bak het mooi goudbruin
  • Snijd de wortelen en de paprika in fijne blokjes en voeg toe aan het gehakt
  • Voeg dan de rode wijn toe en laat het verdampen op een hoger vuurtje. Blijf zeker af en toe roeren zodat het niet aanbakt
  • Voeg dan de passata toe en laat het geheel op een laag vuurtje goed inkoken
  • Kruid af met oregano, basilicum, peper & zout.

Voor de Croques :

  • Beleg de sneden brood met de kaas & hem en bak mooi goudbruin in de pan of onder de grill.
  • Werk af met de spaghettisaus en attack!

Write A Comment

Rating recept