Pasta met kip, zongedroogde tomaatjes, groene asperges & parmezaansaus

Porties 4

Ingrediënten

  • 500 gr linguine
  • 1 pakje groene kleine asperges
  • Zongedroogde tomaatjes
  • Pijnboompitjes
  • Verse Basilicum
  • 250 ml room
  • 100 ml groentebouillon (3/4de bouillonblokje opgelost in 100 ml water)
  • 300 gr Parmezaan
  • 3 kipfilets

Instructies 

  • Snijd de kip in blokjes en bak deze mooi goudbruin. Kruid af met peper en zout
  • Bak de asperges in wat olijfolie en kruid ook goed af met peper en zout
  • In een pan zonder vetstof bak je de pijnboompitjes kort aan
  • Kook dan de pasta gaar zoals aangegeven op de verpakking

Voor de Saus :

  • Breng de room lichtjes aan de kook
  • Doe dan de groentebouillon erbij en zet het vuur wat lager
  • Voeg de Parmezaan toe en roer goed op een middelmatig vuur
  • Kruid af met enkel peper, het bouillonblokje is al zout genoeg

Afwerking :

  • Voeg de kippenblokjes bij de pasta in een grote ruime pot
  • Voeg de saus toe aan de pasta en meng alles goed onder elkaar
  • Schep de pasta op de borden en werk af met de pijnboompitjes, de zongedroogde tomaatjes de asperges & verse basilicum
  • Smakelijk!

Write A Comment

Rating recept