Pompoensoep met scampi's

Porties 4 personen
De lockdown blijft verder duren en met als gevolg dat er hier elk weekend ook stevig gewandeld wordt! What else to do right? En is er iets beter dan een goede tas verse soep bij het thuiskomen? Herkenbaar als ook de zak croutons de maaltijd niet heeft overleefd? : )

Ingrediënten

  • 1 kg vruchtvlees van een pompoen
  • 1 grote aardappel of 2 kleintjes
  • 2 L water
  • 4 blokjes kippenbouillon
  • 3 grote wortelen
  • 2 sjalotjes
  • 2 teentjes look
  • 16 scampi's (( 4 per bord))
  • Curry kruiden
  • Peper & Zout

Instructies 

  • Snijd de pompoen, de aardappel en de wortelen in grove stukken en snipper de sjalotjes samen met de knoflook fijn.
  • Fruit alles 2 minuten in wat olijfolie en roer goed zodat de groenten niet aanbakken.
  • Blus dan de groenten met de kippenbouillon ( 4 opgeloste kippenbouillonblokjes in 2 liter heet water).
  • Laat de soep 20 minuten doorkoken en mix dan de groenten fijn. 
  • Kruid goed af met peper en zout.
  • Voor het serveren bak je de scampi's kort aan en kruid je ze af met wat currykruiden.
Gang: Appetizer, Soup
Trefwoord: scampi, soep

Write A Comment

Rating recept