Pompoensoep met scampi’s

Niets lekkerder dan met echt herfstweer een lekker tasje pompoensoep drinken. Het liefst van al gewikkeld in een warm dekentje in de zetel met Netflix.

Am I right? 

Tip :

Je kan de pompoen best even in de oven zetten (+/- 15 min op 180°) zodat je hem makkelijker kan uithollen.

Je kan ook in verschillende winkels het vruchtvlees voorgesneden kopen. Heel makkelijk als je snel ( even lekkere!) pompoen soep wil maken.

 

Wat heb je nodig?

  • 1 kg vruchtvlees van een pompoen
  • 1 grote aardappel of 2 kleintjes 
  • 2 liter water
  • 4 blokjes kippenbouillon
  • 3 grote wortelen
  • 2 sjalotjes
  • 2 teentjes look
  • peper en zout.
  • 4 Scampi’s per bordje
  • Curry kruiden

 

Hoe ga je te werk?

  • Snijd de pompoen, de aardappel en de wortelen in grove stukken en snipper de sjalotjes samen met de knoflook fijn.
  • Fruit alles 2 minuten in wat olijfolie en roer goed zodat de groenten niet aanbakken.
  •  Blus dan de groenten met de kippenbouillon ( 4 opgeloste kippenbouillonblokjes in 2 liter  heet water).
  • Laat de soep 20 minuten doorkoken en mix dan de groenten fijn. 
  • Kruid goed af met peper en zout.
  • Voor het serveren bak je de scampi’s kort aan en kruid je ze af met wat currykruiden.
  • Smakelijk!

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Please follow and like us:

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *