Niets lekkerder dan met echt herfstweer een lekker tasje pompoensoep drinken. Het liefst van al gewikkeld in een warm dekentje in de zetel met Netflix.
Am I right?
Tip :
Je kan de pompoen best even in de oven zetten (+/- 15 min op 180°) zodat je hem makkelijker kan uithollen.
Je kan ook in verschillende winkels het vruchtvlees voorgesneden kopen. Heel makkelijk als je snel ( even lekkere!) pompoen soep wil maken.
Wat heb je nodig?
- 1 kg vruchtvlees van een pompoen
- 1 grote aardappel of 2 kleintjes
- 2 liter water
- 4 blokjes kippenbouillon
- 3 grote wortelen
- 2 sjalotjes
- 2 teentjes look
- peper en zout.
- 4 Scampi’s per bordje
- Curry kruiden
Hoe ga je te werk?
- Snijd de pompoen, de aardappel en de wortelen in grove stukken en snipper de sjalotjes samen met de knoflook fijn.
- Fruit alles 2 minuten in wat olijfolie en roer goed zodat de groenten niet aanbakken.
- Blus dan de groenten met de kippenbouillon ( 4 opgeloste kippenbouillonblokjes in 2 liter heet water).
- Laat de soep 20 minuten doorkoken en mix dan de groenten fijn.
- Kruid goed af met peper en zout.
- Voor het serveren bak je de scampi’s kort aan en kruid je ze af met wat currykruiden.
- Smakelijk!
Please follow and like us: