Erwtensoepje met krokant spek

Het einde van het jaar is in zicht & we hebben er weer al enkele feestdagen opzitten. Jammer genoeg wordt deze periode helemaal anders beleefd

door de semi-lockdown waar we nog steeds inzitten en de uitbundige familiefeestjes blijven uit.

Dat wil natuurlijk niet zeggen dat we er niet van kunnen genieten in kleine, intieme kring met lekkere hapjes!

Deze kleine erwtensoepjes zijn schattig, lekker & vol van smaak!

 

Wat heb je nodig? ( voor 8 glaasjes)

  • 400 gr. erwten
  • 350 gr. water + 1 blokje kippenbouillon
  • peper/zout
  • 1 sjalotje
  • 4 reepjes spek

 

Hoe ga je te werk?

  • Snipper het sjalotje fijn en fruit dit in wat olijfolie aan.
  • Voeg de erwtjes toe en laat een minuutje bakken.
  • Voeg dan de kippenbouillon toe en laat het geheel even inkoken.
  • Haal alles door de keuken mixer & kruid af met peper & zout naar smaak.
  • Bak de spek in een pan zonder vetstof goed krokant. Laat even uitlekken op keukenpapier en snij of breek dan in kleine stukjes.
  • Dien de erwtensoep op in kleine glaasjes ( warm of lauw) en serveer met de krokante spek.
  • Smakelijk & fijne feestdagen!

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Please follow and like us:

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *