Taartjes met homemade tapenade van zwarte olijven

Een heerlijk licht voorgerechtje waar je geen genoeg van gaat krijgen! Ook perfect om als hapje bij het aperitief te serveren.

 

Wat heb je nodig? ( voor 4 personen)

  • 2 vellen bladerdeeg
  • 1 blik zwarte olijven zonder pit ( ik koop die altijd van Crespo)
  • 24 kerstomaatjes ( 3 per taartje)
  • 1 teentje look
  • olijfolie
  • tijm
  • 2 grote bollen mozarella
  • Rucola salade

 

Hoe ga je te werk?

  • Neem een ronde of vierkante uitsteker en steek 8 vormpjes uit het bladerdeeg.
  • Mix de olijven samen met het teentje look , de tijm en wat olijfolie tot een tapenade in de keukenmachine.
  • Bak de vierkante bladerdeeg vormpjes voor 10 minuten op 180°. Prik er met een vork eerst wat gaatjes in zodat ze niet opzwellen.
  • Besmeer ze dan met de tapenade en zet er de kerstomaatjes op. Zet de taartjes terug in de oven voor 10-12 minuten op 100°.
  • Neem dan de borden en leg hier in het midden wat rucola salade op.
  • Snij de mozarella zo fijn mogelijk en schik er per bord 4 sneetjes op. 
  • Besprenkel met wat olijfolie en kruid lichtjes af met wat peper.
  • Leg hierop per bord 2 taartjes and serve !

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Please follow and like us:

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *