Een heerlijk licht voorgerechtje waar je geen genoeg van gaat krijgen! Ook perfect om als hapje bij het aperitief te serveren.
Wat heb je nodig? ( voor 4 personen)
- 2 vellen bladerdeeg
- 1 blik zwarte olijven zonder pit ( ik koop die altijd van Crespo)
- 24 kerstomaatjes ( 3 per taartje)
- 1 teentje look
- olijfolie
- tijm
- 2 grote bollen mozarella
- Rucola salade
Hoe ga je te werk?
- Neem een ronde of vierkante uitsteker en steek 8 vormpjes uit het bladerdeeg.
- Mix de olijven samen met het teentje look , de tijm en wat olijfolie tot een tapenade in de keukenmachine.
- Bak de vierkante bladerdeeg vormpjes voor 10 minuten op 180°. Prik er met een vork eerst wat gaatjes in zodat ze niet opzwellen.
- Besmeer ze dan met de tapenade en zet er de kerstomaatjes op. Zet de taartjes terug in de oven voor 10-12 minuten op 100°.
- Neem dan de borden en leg hier in het midden wat rucola salade op.
- Snij de mozarella zo fijn mogelijk en schik er per bord 4 sneetjes op.
- Besprenkel met wat olijfolie en kruid lichtjes af met wat peper.
- Leg hierop per bord 2 taartjes and serve !
Please follow and like us: