Perfect dessert for the holidays! Witte chocolademousse, chocolade crumble & frambozen coulis ♥

Porties 6
Nog op zoek naar inspiratie voor de feestdagen?
Look no further! Dit zoet chocolade hartje zal je gasten zeker kunnen bekoren!  De chocolade hartjes + de frambozencoulis kan je de avond ( of zelfs enkele dagen) op voorhand maken zodat op de avond zelf niet veel werk hebt! Perfect toch?

Ingrediënten

Voor de chocolade mousse hartjes

  • 200 gr witte chocolade
  • 3 blaadjes gelatine
  • 250 ml volle melk
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 250 gr slagroom

Voor de chocolade crumble

  • 50 gr bloem
  • 75 gr donkerbruine bastardsuiker
  • 50 gr kokospoeder
  • 15 gr cacao
  • 60 gr boter

Voor de frambozen coulis

  • 250 gr diepvries frambozen
  • 50 gr suiker
  • een scheutje water

Instructies 

Voor de chocolade hartjes

  • Om de witte chocolade te maken gaan we eerst de melk even opwarmen in de microgolf
  • Neem de 3 gelatine blaadjes & laat die ondertussen weken in koud water. (ongeveer 10 minuten)
  • Breek de chocolade in stukken en leg deze in de hete melk. Laat 5 minuten rusten en roer nadien zodat alle chocolade gesmolten is
  • Na de 10 minuten knijp je de gelatine blaadjesgoed uit en los je deze op in de witte chocolade melk
  • Je kan het kommetje ook altijd nog enkele seconden in de microgolf zetten indien de melk niet warm genoeg meer is
  • Klop in een andere kom de slagroom half stijf samen met de suiker.  ( de room moet wat de consistentie hebben van yoghurt)
  • Spatel dan voorzichtig de room onder de chocolade saus.
  • Zet de kom enkele uren afgedekt in de koelkast zodat het mengsel kan opstijven
  • Neem dan je bakvorm erbij en vul de hartjes met de chocolade mousse. ( Ik deed dit met behulp van een spuitzak)
  • Zet de vorm in de vriezer ( minstens 1 nachtje)en haal een half uurtje voor je het gaat serveren uit de vriezer
  • Wanneer je alle hartjes niet direct nodig hebt kan je deze gerust enkele weken in de vriezer bewaren

Voor de chocolade crumble

  • Meng alle droge ingrediënten ( buiten de boter)met elkaar
  • Neem dan de koude boter erbij ( liefst in kleine blokjes gesneden) en meng het geheel nu met je vingers tot een crumble.
  • Leg het mengsel uitgespreid op een bakplaat en zet 10 minuutjes in de oven op 180°

Voor de frambozen coulis

  • Neem een pannetje en doe hierin de frambozen, des suiker en een lepeltje water
  • Laat inkoken en zorg ervoor dat de saus niet aanbrand dus roer regelmatig eens met een spatel
  • Wanneer je een gladde rode saus hebt  ( +/-  5 minuten) haal je de coulis van het vuur
  • Neem een zeef erbij en zeef de saus zodat alle rode pitjes eruit zijn
  • Je kan de coulis best lang bewaren in een afgesloten pot in de koelkast.

Tijd om te dresseren !

  • Neem de hartjes uit de vriezer ( reken dat ze zeker nog 30 minuten nodig hebben om te ontdooien). Ontvorm ze meteen.
  • Leg wat chocolade crumble op de bordjes, leg hierop de bevroren hartjes en werk af met de coulis
  • Smakelijk!

Write A Comment

Rating recept