Koffiemousse met gecrunchte malthesertjes

Een luchtig dessert dat blije gezichten tovert aan elke tafel! 

Wat heb je nodig? ( voor 4 glaasjes)

  • 1 blaadje gelatine
  • 80 gr. kristalsuiker
  • 125 gr. mascarpone
  • 220 gr. slagroom
  • 50 gr. sterke koffie
  • malthesers

 

Hoe ga je te werk?

  • Haal de mascarpone een kwartiertje voordien uit de ijskast.
  • Klop de slagroom half stijf en laat het gelatine blaadje 10 minuten weken in koud water.
  • Doe dan het uitgeknepen blaadje gelatine in de hete koffie samen met de suiker en roer goed totdat alles opgelost is.
  • Klop de mascarpone met de koffie op tot een glad mengsel en schep hier voorzichtig de slagroom door.
  • Doe in de glaasjes en zet die even in de koelkast om op te stijven.
  • Werk af met de malthesers
  • Smakelijk!

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Please follow and like us:

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *