Zoete aardappelwafeltjes met Agave siroop, granaatappelpitjes, ricotta & Avocado. Wat een smaakbommetje!

De inspiratie voor deze wafeltjes vond ik bij Steffi Vertriest van Njam TV. 

Zoete aardappelwafeltjes stonden echt al heel lang op mijn ‘ to bake’ lijstje, maar dat werd altijd maar uitgesteld.

Tot ik de combinatie zag met granaatappelpitjes en avocado, dit intrigeerde mij dus moest ik ze echt bakken!

Mijn wafeltjes zijn een beetje ongezonder dan die van NJAM ( ik gebruik wel bloem) & ipv kwark gebruik ik ricotta.

Ik beloof dat het een super lekkere combo is!

 

Wat heb je nodig? ( voor 8 – 10 wafels)

  • +/- 350 gr zoete aardappel ( geschild & in blokjes gesneden)
  • 2 eieren
  • 250 ml melk
  • 300 ml water
  • 1 bouillon blokje
  • 200 gr. bakmeel

Voor de afwerking :

  • Granaatappel pitjes
  • Avocado
  • Ricotta
  • Agave siroop

 

Hoe ga je te werk?

  • Om de wafels te bakken moeten we eerst een zachte aardappelcrème maken.
  • Doe de gesneden aardappelblokjes in een kookpot samen met de 300 ml water en het bouillonblokje.
  • Laat koken totdat de aardappelen zacht zijn & het meeste water verdampt is.
  • Doe de aardappelen ( met het overgebleven water) nu in een mixer en mix tot een mooie crème.
  • Doe dan de eieren en de melk erbij en mix tot een glad geheel. Kruid af met peper & zout.
  • Voeg voorzichtig het bakmeel toe en roer alles goed door elkaar.
  • Bak de wafeltjes lang genoeg tot ze mooi goudbruin zijn. Wees voorzichtig met ze uit het wafelijzer te halen want ze zijn nog wat zacht na het bakken.
  • Serveer met een bolletje ricotta, gesneden stukjes avocado, granaatappelpitjes & werk af met de siroop.
  • Smakelijk!

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Please follow and like us:

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *