Ciabatta broodjes met buffelmozarella en warme tomaatjes

Dit is gegarandeerd 1 van mijn favoriete lunch gerechtjes geworden sinds de lockdown periode.

Het is echt een klein smaak bommetje waar je gewoon gelukkig van wordt. 

Wat heb je nodig? ( voor 2 personen)

  • 1 ciabatta broodje of een ander broodje naar keuze
  • een bakje kerstomaten
  • Balsamico crème
  • olijfolie
  • een teentje look
  • 250 gr. buffelmozarella
  • Rucola salade
  • een handje pijnboompitjes

 

Hoe ga je te werk?

  • Snijd de kerstomaatjes doormidden en meng ze in een ovenschaaltje met een lepeltje balsamico crème
     een eetlepel olijfolie en een teentje look.
  • Zet de ovenschool 30 minuten in een voorverwarmde oven van 180°. Giet nadien het vocht af uit het schoteltje.

 

 

 

  • Snijd de ciabatta broodjes doormidden. Je kan ze nog even in wat boter in de pan bakken zodat ze lekker krokant zijn.
  • Bak de pijnboompitjes even in een pan zonder vetstof.
  • Beleg dan de broodjes met rucola, sneetjes buffelmozarella en serveer met de warme tomaatjes.
  • Werk af met geroosterde pijnboompitjes en balsamico crème.

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Please follow and like us:

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *