Wentelteefjes met kaneel & appeltjes. Perfect breakfast ❤

Appeltjes en kaneel blijven echt een goddelijke combinatie! Dit heerlijk ontbijtje zet je in ” no time” op tafel!

Wat heb je nodig? ( voor 2 personen)

  • 8 sneden brood. ( ik gebruikte toastbrood)
  • 2 grote appels
  • een theelepel kaneel
  • 2 eetlepels suiker
  • 100 ml melk
  • 1 ei
  • een scheutje water

 

Hoe ga je te werk?

  • Schil de appels en snijd de appels in kleine blokjes.
  • Zet een kookpot op het vuur en doe hier de appelblokjes in, samen met 1 eetlepel suiker, een halve theelepel kaneel en een scheutje water.
  • Laat dit nu een ruime 10 minuutjes pruttelen.  ( voeg een beetje water toe indien nodig)
  • Klop het ei los in de melk en giet dit mengsel in een diep bord.
  • Snijd de korstjes van het toastbrood en haal het brood nu door het eiermengsel.
  • Smelt wat boter in een pan en bak de snede brood goudbruin.
  • Op een apart bord leg je de overige suiker en de kaneel en meng door elkaar.
  • Na het bakken van de snede brood haal je ze nog even door het suiker/eier mengsel.
  • Serveer het brood dan met de appeltjes en wat bloemsuiker
  • Smakelijk!

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Please follow and like us:

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *