Het gerecht is blijkbaar ontstaan door een kapper die bij een Shoarma zaak , in de buurt van zijn salon, regelmatig een schotel bestelde
met al zijn favoriete ingrediënten. Deze schotel werd al snel ‘ kapsalon ‘ genoemd en werd razend populair. Thank god for Google 🙂
Ik wou al heel lang om eens een ‘ homemade’ versie op de menu te zetten & dat deed ik deze week dan maar eens.
Een geslaagde poging, het bleek ook echt héél simpel te zijn.
Wat heb je nodig? ( voor 2 goed gevulde schotels)
- 3 grote kipfilets
- 2 handjes vol sla
- 8 kleine tomaatjes
- een halve komkommer
- shoarma kruiden ( Ik kocht de mijne in de Albert Heijn)
- 400 gr frieten
- 100 gr. geraspte kaas( light)
Ik maakte een gezondere versie van de looksaus, super lekker!
Voor de saus :
- 250 gr. Griekse Yoghurt
- 2 grote eetlepels Mayonaise
- 2 theelepels mosterd
- 1 eetlepel honing
- 1 fijngeperst teentje look
- een handje fijngesneden bieslook
Hoe ga je te werk?
- Eerst gaan we de saus maken. Héél simpel : Doe alle ingrediënten in een kommetje en meng goed. Zet dan even opzij .
- Snijd de komkommer in kleine blokjes, halveer de tomaatjes en was de sla.
- Snij de kipfilets in kleine blokjes en bak deze goudbruin. ( Kruid wat af met peper en zout).
- Meng er dan goed wat shoarma kruiden onder zodat de smaak echt overheerst.
- Bak de frietjes ondertussen goudbruin en laat de oven voorverwarmen op 200°.
- Vul dan de bakjes met de kipfilet, de goudbruine frietjes en strooi hierover de kaas.
- Zet de aluminium bakjes even in de oven zodat de kaas mooi smelt over de frietjes.
- Haal ze dan uit de oven en verdeel de groentjes als laatste hierover. Werk af met de saus en serveer direct.
Please follow and like us: