‘ Healthy Take-away’. Homemade kapsalon met kip en een yoghurt looksausje

Het gerecht is blijkbaar ontstaan door een kapper die bij een Shoarma zaak , in de buurt van zijn salon, regelmatig een schotel bestelde

met al zijn favoriete ingrediënten.  Deze schotel werd al snel ‘ kapsalon ‘ genoemd en werd razend populair. Thank god for Google 🙂

Ik wou al heel lang om eens een ‘ homemade’ versie op de menu te zetten & dat deed ik deze week dan maar eens. 

Een geslaagde poging, het bleek ook echt héél simpel te zijn.

 

Wat heb je nodig? ( voor 2 goed gevulde schotels)

  • 3 grote kipfilets
  • 2 handjes vol sla
  • 8 kleine tomaatjes
  • een halve komkommer
  • shoarma kruiden ( Ik kocht de mijne in de Albert Heijn)
  • 400 gr frieten
  • 100 gr. geraspte kaas( light)

Ik maakte een gezondere versie van de looksaus, super lekker!

Voor de saus : 

  • 250 gr. Griekse Yoghurt
  • 2 grote eetlepels Mayonaise 
  • 2 theelepels mosterd
  • 1 eetlepel honing
  • 1 fijngeperst teentje look
  • een handje fijngesneden bieslook

 

Hoe ga je te werk?

  • Eerst gaan we de saus maken. Héél simpel :  Doe alle ingrediënten in een kommetje en meng goed.  Zet dan even opzij .
  • Snijd de komkommer in kleine blokjes, halveer de tomaatjes en was de sla.
  • Snij de kipfilets in kleine blokjes en bak deze goudbruin. ( Kruid wat af met peper en zout).
  • Meng er dan goed wat shoarma kruiden onder zodat de smaak echt overheerst.
  • Bak de frietjes ondertussen goudbruin en laat de oven voorverwarmen op 200°. 
  • Vul dan de bakjes met de kipfilet, de goudbruine frietjes en strooi hierover de kaas.
  • Zet de aluminium bakjes even in de oven zodat de kaas mooi smelt over de frietjes.
  • Haal ze dan uit de oven en verdeel de groentjes als laatste hierover. Werk af met de saus en serveer direct.

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Please follow and like us:

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *