Vispannetje met Groene & Witte asperges

 

Wat heb je nodig? ( voor 2 personen)

  • +/- 6 witte & 6 groene asperges
  • 250 gr. verse zalmfilet
  • 250 gr. verse kabeljauwfilet
  • Garnalen voor de afwerking
  • 250 ml room
  • 100 ml witte wijn
  • 1 sjalotje
  • 2 teentjes look
  • 150 ml visbouillon. ( 3/4de bouillonblokje opgelost in water)
  • 1 eetlepel maizena

 

Hoe ga je te werk?

  • schil de witte asperges grondig en snijd het houterige stukje langs de achterkant af.
  • Was de groene asperges en snijd ook hier de achterkant af.
  • Snijd de asperges in 3 of 4 stukjes, afhankelijk van de grootte, en kook deze in licht gezouten water voor 4 minuten.
  • Zet een pan op het vuur met wat olijfolie en bak hier het fijngesneden sjalotje en de uitgeperste teentjes look wat in aan.
  • Doe dan de asperges erbij en roer goed om. Blus met de wijn en laat even doorkoken.
  • Schenk de room erbij & los de eetlepel maizena op in de visbouillon. Giet deze dan ook bij de saus.
  • Kruid goed af naar smaak met peper & zout.
  • Snijd de kabeljauw filet & de zalm in blokjes en doe deze bij de saus. Laat enkele minuten koken tot de vis gaar is.
  • Werk de bordjes bij het serveren af met wat garnalen. Smakelijk!

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Please follow and like us:

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *