Vispannetje met Groene & Witte asperges

Porties 2

Ingrediënten

  • 6 witte asperges
  • 6 groene asperges
  • 250 gr verse kabeljauwfilet
  • Garnalen (voor de afwerking)
  • 250 ml room
  • 100 ml witte wijn
  • 1 sjalotje
  • 2 teentjes look
  • 150 ml visbouillon (3/4de bouillonblokje opgelost in water)
  • 1 eetlepel maïzena

Instructies 

  • schil de witte asperges grondig en snijd het houterige stukje langs de achterkant af
  • Was de groene asperges en snijd ook hier de achterkant af
  • Snijd de asperges in 3 of 4 stukjes, afhankelijk van de grootte, en kook deze in licht gezouten water voor 4 minuten.
  • Zet een pan op het vuur met wat olijfolie en bak hier het fijngesneden sjalotje en de uitgeperste teentjes look wat in aan
  • Doe dan de asperges erbij en roer goed om. Blus met de wijn en laat even doorkoken
  • Schenk de room erbij & los de eetlepel maïzena op in de visbouillon. Giet deze dan ook bij de saus
  • Kruid goed af naar smaak met peper & zout
  • Snijd de kabeljauw filet & de zalm in blokjes en doe deze bij de saus. Laat enkele minuten koken tot de vis gaar is
  • Werk de bordjes bij het serveren af met wat garnalen. Smakelijk! 

 

 

 

 

Write A Comment

Rating recept