Pasta Time! Deze héérlijke romige saus van gegrilde paprika's kan je moeilijk weerstaan. Geserveerd met kip & pijnboompitjes.

Porties 4 personen
Als er iets is wat ik moeilijk kan missen is het pasta. Believe me, I've tried. Het moet zo lekker maar niet zijn!
Een goede spaghetti bolognese, macaroni met ham & kaas of deze pasta met gegrilde paprikasaus mogen dan ook niet ontbreken op de menu zo nu en dan! Who's with me?

Ingrediënten

  • 2 rode paprika's
  • 2 sjalotjes
  • 2 teentjes look
  • 100 ml droge witte wijn
  • 250 dl room
  • 1 blikje tomatenblokjes (400 gr)
  • 400 gr pasta naar keuze
  • vers geraspte Parmezaan
  • handje pijnboompitjes

Instructies 

  • Eerst snijd je de paprika’s in 4 stukken en verwijder je alle pitjes.
  • Leg ze op een met bakpapier bekleedde bakplaat en besprenkel ze met olijfolie en kruid af met peper en zout
  • Bak ze gedurende 30 minuten op 200° in de oven
  • Fruit de geperste teentjes look en het fijngesneden sjalotje in wat olijfolie aan in grote pan op een matig vuurtje
  • Voeg de witte wijn toe en laat even inkoken
  • Snijd de paprika’s in kleine stukjes en voeg toe
  • Als laatste voeg je de tomatenblokjes toe en laat je het geheel even inkoken
  • Giet nu de saus in een blender zodat het 1 mooi fijn gemixt geheel wordt
  • Giet dan de saus terug over in de pan en voeg de room toe. Laat het geheel even inkoken & kruid dan goed af met peper en zout! 
  • Ondertussen kook je de pasta gaar zoals aangegeven op de verpakking.
  • Snijd de kipfilets in kleine blokjes en bak deze goudbruin in wat olijfolie. ( Kruid ook af met peper & zout)
  • Giet de pasta af en meng deze goed onder de saus. Bak de pijnboompitjes kort in een pan zonder vetstof
  • Serveer indien mogelijk direct en werk af met verse Parmezaan schilfers en pijnboompitjes. Smakelijk!

 

Write A Comment

Rating recept