Pasta Time! Deze héérlijke romige saus van gegrilde paprika’s kan je moeilijk weerstaan. Geserveerd met kip & pijnboompitjes.

Als er iets is wat ik moeilijk kan missen is het pasta. Believe me, I’ve tried. Het moet zo lekker maar niet zijn!

Een goede spaghetti bolognese, macaroni met ham & kaas of deze pasta met gegrilde paprikasaus mogen dan ook niet

ontbreken op de menu zo nu en dan! Who’s with me?

 

Wat heb je nodig? (voor 4 personen)

  • 2 rode paprika’s
  • 2 sjalotjes
  • 2 teentjes look
  • 100 ml droge witte wijn
  • 250 dl room
  • een blikje tomatenblokjes van 400 gr.
  • 400 gr pasta naar keuze
  • Vers geraspte parmezaan
  • 3 kipfilets
  • een handje pijnboompitjes

 

Hoe ga je te werk?

  • Eerst snijd je de paprika’s in 4 stukken en verwijder je alle pitjes.
  • Leg ze op een met bakpapier bekleedde bakplaat en besprenkel ze met olijfolie en kruid af met peper en zout.
  • Bak ze gedurende 30 minuten op 200° in de oven.
  • Fruit de geperste teentjes look en het fijngesneden sjalotje in wat olijfolie aan in grote pan op een matig vuurtje.
  • Voeg de witte wijn toe en laat even inkoken.
  • Snijd de paprika’s in kleine stukjes en voeg toe. 
  • Als laatste voeg je de tomatenblokjes toe en laat je het geheel even inkoken.
  • Giet nu de saus in een blender zodat het 1 mooi fijn gemixt geheel wordt
  • Giet dan de saus terug over in de pan en voeg de room toe. Laat het geheel even inkoken & kruid dan goed af met peper en zout! 
  • Ondertussen kook je de pasta gaar zoals aangegeven op de verpakking.
  • Snij de kipfilets in kleine blokjes en bak deze goudbruin in wat olijfolie. ( Kruid ook af met peper & zout)
  • Giet de pasta af en meng deze goed onder de saus. Bak de pijnboompitjes kort in een pan zonder vetstof.
  • Serveer indien mogelijk direct en werk af met verse parmezaan schilfers en pijnboompitjes. Smakelijk!

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Please follow and like us:

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *