Zoete aardappelpuree , erwtenmousse & kabeljauw met een notenkorst

Porties 2 personen

Ingrediënten

  • 2 kabeljauwfilets
  • 1 handje walnoten
  • 1 handje peterselie
  • 3 eetlepels broodkruim (Panco)
  • 3 eetlepels Parmezaan
  • 1 teentje look
  • 200 gr diepvrieserwten
  • 80 gr boter op kamertemperatuur
  • 2 dl room
  • 2 aardappelen
  • 2 zoete aardappelen
  • 1 ei
  • 150 ml melk

Instructies 

  • Schil eerst de aardappelen en kook ze gaar in wat gezouten water ( +/- 20 minuten)  zodat je ze kan pureren
  • Pureer de aardappelen met het ei en de melk en kruid goed af met peper en zout naar smaak
  • Maak dan de erwtenmousse. Blancheer de erwtjes : Kook ze heel kort (enkele minuten) en zet ze nadien direct onder ijskoud water.
  • Pureer de erwtjes samen met de room en de boter en kruid af met peper en zout.
  • Neem dan een ovenschotel, vet die wat in met olijfolie, en leg hier de stukken kabeljauw in
  • Voor de korst van de vis hak je in de keukenmachine de walnoten samen met de Parmezaan, de broodkruim, de look, de peterselie en 2 eetlepels olijfolie fijn
  • Bestrooi de vis met dit mengsel en schuif de schaal in de oven voor 10-15 minuutjes op 180° afhankelijk van de dikte van de vis
  • Zet de erwtenmousse in een klein pannetje op een matig vuur. De structuur wordt nu wat minder vast dan voordien
  • Lepel wat mousse op je bord, leg de vis hierin en serveer met de zoete aardappelpuree
  • Smakelijk!

 

Write A Comment

Rating recept