
Zoete aardappelpuree , erwtenmousse & kabeljauw met een notenkorst
Ingrediënten
- 2 kabeljauwfilets
- 1 handje walnoten
- 1 handje peterselie
- 3 eetlepels broodkruim (Panco)
- 3 eetlepels Parmezaan
- 1 teentje look
- 200 gr diepvrieserwten
- 80 gr boter op kamertemperatuur
- 2 dl room
- 2 aardappelen
- 2 zoete aardappelen
- 1 ei
- 150 ml melk
Instructies
- Schil eerst de aardappelen en kook ze gaar in wat gezouten water ( +/- 20 minuten) zodat je ze kan pureren
- Pureer de aardappelen met het ei en de melk en kruid goed af met peper en zout naar smaak
- Maak dan de erwtenmousse. Blancheer de erwtjes : Kook ze heel kort (enkele minuten) en zet ze nadien direct onder ijskoud water.
- Pureer de erwtjes samen met de room en de boter en kruid af met peper en zout.
- Neem dan een ovenschotel, vet die wat in met olijfolie, en leg hier de stukken kabeljauw in
- Voor de korst van de vis hak je in de keukenmachine de walnoten samen met de Parmezaan, de broodkruim, de look, de peterselie en 2 eetlepels olijfolie fijn
- Bestrooi de vis met dit mengsel en schuif de schaal in de oven voor 10-15 minuutjes op 180° afhankelijk van de dikte van de vis
- Zet de erwtenmousse in een klein pannetje op een matig vuur. De structuur wordt nu wat minder vast dan voordien
- Lepel wat mousse op je bord, leg de vis hierin en serveer met de zoete aardappelpuree
- Smakelijk!