Bloemkool crème met traag gedroogde Serranoham

Weer een heerlijk makkelijk aperitiefhapje !

Wat heb je nodig?

  • 400 gr. bloemkool roosjes
  • 1 sjalotje
  • 350 ml bouillon ( kip)
  • 10 cl room
  • Peper/zout + nootmuskaat
  • Enkele heel dunne plakjes serranoham

 

Hoe ga je te werk?

  • Snijd het sjalotje fijn en fruit dit in wat olijfolie op een zacht vuurtje.
  • Voeg de bloemkool roosjes samen toe  met de bouillon en laat ongeveer 10 minuutjes koken op het vuur.
  • Pureer dan de bloemkool tot een zachte crème en voeg de room toe. 
  • Het is hier heel belangrijk om goed af te kruiden op smaak. Ik deed er zeker de nodige nootmuskaat in.
  • Je kan de crème perfect de dag op voorhand maken en nadien even opwarmen in de microgolf oven. 
  • De Serranoham moet 1,5 uur in de oven op 110° zodat hij lekker krokant is als je hem serveert!
  • Zorg er dus zeker voor dat je kiest voor heel dunne sneetjes, des te krokanter het zal zijn.

 

Print Friendly, PDF & Email
Please follow and like us:

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *