Bagels met zalm, philadelphia, avocado & een gepocheerd eitje

Gepocheerde eitjes eet ik echt super graag maar ik waag me er zelden aan omdat ze er toch nooit zo mooi uitkomen als dat ik

ze gewend ben van op restaurant. Maar oefening baart kunst ! Na enkele keren oefenen lukte het me toch al wat beter.

Thank god for YouTube videootjes : )

In any case, ze smaken even lekker moesten ze niet voldoen aan het schoonheid- ideaal : )

 

Wat heb je nodig?

  • 2 bagels
  • 2 eieren
  • 1 glas natuur azijn
  • 2 avocado’s
  • 2 sneetjes gerookte zalm
  • philadephia met bieslook en fijne kruiden

 

Hoe ga je te werk?

  • Snijd de bagels doormidden en smeer er wat philadelphia op.  Leg de bagels in de oven ( zoals aangegeven op de verpakking)
    of leg ze 2 minuutjes in de airfryer.
  • Snijd de avocado’s in dunne plakjes en leg deze op de bagels. Beleg nadien met de gerookte zalm.
  • Om de gepocheerde eieren te maken zet je een grote kookpot op het vuur en zorg je ervoor dat het water kookt.
  • Voeg dan de azijn toe ( dit zal geen extra smaak geven aan je eten het is enkele een scheikundige reactie die we nodig hebben)
  • Breek de eitjes apart open en leg deze in 2 aparte kommetjes.
  • Roer in de kookpot met een lepel totdat er een draaikolk verschijnt en giet 1 eitje per keer voorzichtig in het water.
  • Na 3,4 minuten kan je de eitjes eruit halen.
  • Leg deze bovenop de zalm. Smakelijk!

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Please follow and like us:

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *