Luchtige witte chocolademousse met aardbeitjes gemarineerd in Amaretto

Een heerlijk luchtig en feestelijk dessertje!

Wat heb je nodig? ( 6-8 kleine potjes)

  • 125 gr. witte chocolade
  • 2 eieren
  • 1 bakje aardbeien
  • amaretto
  • 2 dl slagroom
  • 30 gr. bloemsuiker
  • muntblaadjes
  • enkele pistache nootjes grof gesneden

 

Hoe ga je te werk? 

  • Begin de avond voordien met het marineren van de aardbeien.
  • Snijd de aardbeien in 4 stukjes en leg deze in een kommetje. 
  • Giet amaretto over de aardbeien tot ze net bedekt zijn. Zet het kommetje een nachtje in de ijskast.

 

Je kan de chocomousse ook al de avond voordien maken!

  • Smelt de chocolade au bain marie en laat afkoelen.
  • Scheid het eigeel van het eiwit en klop het eigeel op tot een luchtige massa samen met een eetlepel amaretto.
  • Klop het eiwit ondertussen ook stijf.
  • Doe de afgekoelde chocolade bij het eigeel en mix het geheel met een mixer.
  • Neem dan een spatel en spatel het eiwit voorzichtig onder het chocolade mengsel.
  • Klop de slagroom half stijf ( = de structuur van yoghurt) samen met de bloemsuiker.
  • Spatel deze als laatste door het geheel en giet de chocomousse in de glaasjes.
  • Zet deze nu ( voor een nachtje of enkele uren) in de ijskast.
  • Serveer met de stukjes aardbei, muntblaadjes en pistachenoten
  • Smakelijk!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Please follow and like us:

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *