Luchtige witte chocolademousse met aardbeitjes gemarineerd in Amaretto

Porties 8 kleine potjes

Ingrediënten

  • 125 gr witte chocolade
  • 2 eieren
  • 1 bakje aardbeien
  • Amaretto
  • 2 dl slagroom
  • 30 gr bloemsuiker
  • Muntblaadjes
  • Pistache nootjes (grof gesneden)

Instructies 

  • Begin de avond voordien met het marineren van de aardbeien
  • Snijd de aardbeien in 4 stukjes en leg deze in een kommetje
  • Giet Amaretto over de aardbeien tot ze net bedekt zijn. Zet het kommetje een nachtje in de ijskast
  • Smelt de chocolade au bain marie en laat afkoelen
  • Scheid het eigeel van het eiwit en klop het eigeel op tot een luchtige massa samen met een eetlepel Amaretto
  • Klop het eiwit ondertussen ook stijf
  • Doe de afgekoelde chocolade bij het eigeel en mix het geheel met een mixer
  • Neem dan een spatel en spatel het eiwit voorzichtig onder het chocolade mengsel.
  • Klop de slagroom half stijf ( = de structuur van yoghurt) samen met de bloemsuiker
  • Spatel deze als laatste door het geheel en giet de chocomousse in de glaasjes
  • Zet deze nu ( voor een nachtje of enkele uren)in de ijskast
  • Serveer met de stukjes aardbei, muntblaadjes en pistachenoten
  • Smakelijk!

Write A Comment

Rating recept