Pita broodjes met zelfgemaakte sappige pesto balletjes, zongedroogde tomaatjes & pesto mayonaise

Het is eens iets anders dan de klassieke vettige pita broodjes die we allemaal heel graag eten. ( Zeker na een nachtje stappen 🙂 )

Deze versie mag zeker niet onderdoen!  De pesto balletjes zijn echt heel sappig waardoor ze echt onweerstaanbaar zijn!

 

Wat heb je nodig? ( voor 6/8 broodjes)

Voor de balletjes: 

  • 100 gr. Parmezaanse kaas
  • 100 gr. pijnboompitten
  • een handje vol verse basilicum kruiden
  • 500 gr. gemengd gehakt

Voor de pesto mayonaise :

  • 6 eetlepels mayonaise
  • 4 eetlepels yoghurt
  • 2 eetlepels pesto
  • ( Je kan deze ook in de winkel kopen van De Vos Lemmens)

Overig :

  • rucola
  • pitabroodjes
  • Zongedroogde tomaatjes

 

Hoe ga je te werk?

  • Mix de kaas, de pijnboompitten en de basilicum in de keukenmachine om je droge pesto te maken. 
  • Voeg eventueel een lepel olijfolie toe.
  • Meng dit nu met het gehakt tot een egaal geheel en kruid het gehakt mengsel goed af met peper en zout.
  • Rol hier nu kleine balletjes van en bak deze gaar in wat boter.
  • Om de pesto mayonaise te maken meng je alle ingrediënten in een kommetje.
  • Rooster de pita broodjes ( kan ook in de airfryer) en vul met wat rucola salade.
  • Vul met de balletjes, wat tomaatjes en werk af met wat pesto mayonaise
  • Goddelijk lekker!

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Please follow and like us:

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *