Luchtige frambozenmousse

Een héérlijk luchtige frambozen mousse met vers fruit waar je elk seizoen van kan genieten.

 

Wat heb je nodig? ( Voor 4 grote porties of  +/- 10 kleine potjes)

  • 500 gr. frambozen ( diepvries of vers)
  • Mengeling fruit naar keuze voor de garnering
  • 150 gr. fijne kristalsuiker
  • 3,5 dl room
  • 2 eiwitten
  • 1 eetlepel agave siroop
  • 3 blaadjes gelatine
  • 4 takjes  munt
  • enkel pistache noten fijn gesneden.

 

Hoe ga je te werk?

  • Ontdooi de frambozen ( indien diepgevroren) en pureer ze samen met de suiker in de blender.
  • Week de gelatine blaadjes in lauw water en knijp ze dan even uit.
  • Neem een klein kommetje en doe hier 0,5 dl room in dat je even opwarmt in de microgolf.
  • Leg de gelatine blaadjes in de warme room en roer dan goed met een lepeltje zodat de gelatine blaadjes volledig oplossen.
    ( Als je ziet dat de blaadjes niet helemaal opgelost zijn dan zet je het kommetje enkele seconden terug in de microgolf)
  • Meng het onder de frambozen.
  • Klop de eiwitten stijf en meng deze voorzichtig onder het frambozen mengsel met een spatel.
  • Klop nadien ook de resterende room half stijf en spatel alles onder het frambozen mengsel.
  • Als laatste voeg je de agave siroop toe.
  • Laat vervolgens de mousse even opstijven in de glaasjes in de ijskast. 
  • Garneer bij het serveren met fruit naar keuze, wat pistache nootjes en een takje munt.

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Please follow and like us:

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *