Tiramisu met Framboos & Speculaas ♥

Porties 4 glaasjes
Wanneer je op zoek bent naar een lekker dessertje waar je niet veel tijd in moet steken maar dat je gasten wel zal bekoren, look no further!
De frisse , zurige toets van de framboos zorgt voor een heerlijk lekkere twist aan het originele tiramisu recept!

Ingrediënten

  • 250 gr mascarpone
  • 2 eieren
  • 70 gr suiker
  • 1 zakje vanille suiker
  • 300 gr framboosjes
  • 1 pak lotus speculaas koekjes
  • Enkele blaadjes munt

Instructies 

  • Scheid eerst de eierdooiers van de eiwitten
  • Meng dan de eierdooiers met de suiker en het zakje vanillesuiker
  • Voeg de mascarpone toe en klop het geheel goed op
  • Klop de eiwitten stijf en voeg ze voorzichtig met een spatel onder het mengsel
  • Plet 250 gr. frambozen fijn met een vork. ( Uiteraard kan je deze ook in de blender fijn mixen als je zelf liever een coulis hebt)
  • Maal de speculaas kort fijn in de hakker
  • Ik ben begonnen met 10 koekjes en heb er nadien nog een paar extra gemixt. ( afhankelijk van hoe groot je glaasjes zijn)
  • Bekleed de glaasjes met de stukjes speculaas. Daarna voeg je een laagje (geplette) frambozen toe en als laatste een laagje mascarpone
  • Herhaal dit tot je glaasje gevuld is
  • Dresseer met wat speculaas crumble, munt & verse framboosjes
  • Smakelijk!

Write A Comment

Rating recept