Tiramisu met Framboos & Speculaas ♥

Wanneer je op zoek bent naar een lekker dessertje waar je niet veel tijd in moet steken maar dat je gasten wel zal bekoren, look no further!

De frisse , zurige toets van de framboos zorgt voor een heerlijk lekkere twist aan het originele tiramisu recept!

 

Wat heb je nodig? ( voor 4 glaasjes)

  • 250 gr. mascarpone
  • 2 eieren
  • 70 gr. suiker
  • 1 zakje vanille suiker
  • 300 gr framboosjes
  • 1 pak lotus speculaas koekjes. 
  • Enkele bladjes munt

 

Hoe ga je te werk?

  • Scheid eerst de eierdooiers van de eiwitten.
  • Meng dan de eierdooiers met de suiker en het zakje vanillesuiker.
  • Voeg de mascarpone toe en klop het geheel goed op.
  • Klop de eiwitten stijf en voeg ze voorzichtig met een spatel onder het mengsel.
  • Prak 250 gr. frambozen fijn met een vork. ( Uiteraard kan je deze ook in de blender fijn mixen als je zelf liever een coulis hebt.
  • Maal de speculaas kort fijn in de hakker.
  • Ik ben begonnen met 10 koekjes en heb er nadien nog een paar extra gemixt. ( afhankelijk van hoe groot je glaasjes zijn)
  • Bekleed de glaasjes met de stukjes speculaas. Daarna voeg je een laagje (geprakte) frambozen toe en als laatste een laagje mascarpone.
  • Herhaal dit tot je glaasje gevuld is.
  • Dresseer met wat speculaas crumble, munt & verse framboosjes

 

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Please follow and like us:

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *