Mini quiches met appel, camembert en honing. Perfect comfortfood !

"Home-Made"Quiche. Deze mini versies kan je zowel koud als warm serveren en zijn echt heerlijk met een frisse salade
( Inspiratie : Libelle Lekker)

Equipment

  • Bakparels
  • Quiche bakvormpjes

Ingrediënten

  • 1 rol bladerdeeg
  • 1 jonagold appel
  • 1 stuk camembert
  • 4 eieren
  • 150 gr zure room
  • Peper & Zout
  • Honing

Instructies 

  • Neem je mini quiche vormpjes erbij en leg deze ondersteboven op het bladerdeeg
  • Snijd met een mesje in het bladerdeeg een cirkel rond de quiche vormpjes. ( Snijd iets verder van de kant af)
  • Vet de quiche vormpjes in met wat boter en druk dan het bladerdeeg goed aan
  • Leg een stukje bakpapier in de vormpjes, leg hierboven wat bakparels, en zet de vormpjes in de oven voor 15 min op 180°
  • Haal de vormpjes uit de oven en verwijder de bakparels en het bakpapier
  • Snijd dunne sneetjes van de camembert en leg 2 sneetjes op de bodem per vormpje
  • Meng dan de eieren met de zure room en kruid het mengsel goed af met peper en zout
  • Giet dit nu in de vormpjes over de camembert
  • Snij de appel ( met schil) in fijne schijfjes en schik deze nu bovenop het eierenmengsel
  • Zet de vormpjes terug in de oven voor +/- 18 minuten op 180°
  • Werk nadien af met de honing en dien op met een frisse salade!
What do you think of this post?
  • Awesome (0)
  • Interesting (0)
  • Useful (0)
  • Boring (0)
  • Sucks (0)

1 Comment

Write A Comment

Rating recept




Pin It