Mini quiches met appel, camembert en honing. Perfect comfortfood !

Quiche heeft zoveel verschillende variaties & ik vind ze allemaal bijna even lekker! Als er iets is wat ik echt wekelijks kan eten is echt een goede

“Home-Made” Quiche. Deze mini versies kan je zowel koud als warm serveren en zijn echt heerlijk met een frisse salade.

 

Wat heb je nodig? ( voor 4 stuks)

  • 1 rol bladerdeeg
  • 1 jonagold appel
  • 1 stuk camembert
  • 4 eieren
  • 150 gr. zure room
  • peper & zout
  • honing
  • Extra : Bak parels + Quiche vormpjes

 

Hoe ga je te werk?

  • Neem je mini quiche vormpjes erbij en leg deze ondersteboven op het bladerdeeg.
  • Snijd met een mesje in het bladerdeeg een cirkel rond de quiche vormpjes. ( Snijd iets verder van de kant af)
  • Vet de quiche vormpjes in met wat boter en druk dan het bladerdeeg goed aan.
  • Leg een stukje bakpapier in de vormpjes, leg hierboven wat bakparels, en zet de vormpjes in de oven voor 15 min op 180°.
  • Haal de vormpjes uit de oven en verwijder de bakparels en het bakpapier.
  • Snijd dunne sneetjes van de camembert en leg 2 sneetjes op de bodem per vormpje.
  • Meng dan de eieren met de zure room en kruid het mengsel goed af met peper en zout.
  • Giet dit nu in de vormpjes over de camembert.
  • Snij de appel ( met schil) in fijne schijfjes en schik deze nu bovenop het eierenmengsel.
  • Zet de vormpjes terug in de oven voor +/- 18 minuten op 180°
  • Werk nadien af met de honing en dien op met een frisse salade!

 

 

 

 

 

( Inspiratie : Libelle -Lekker)

 

Print Friendly, PDF & Email
Please follow and like us:

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *