Spinazie pannenkoekjes gevuld met gebakken zalm, pijnboompitten en Boursin Cousine.

Héérlijk groene pannenkoekjes met een zachte romige zalm vulling.

Wat heb je nodig? ( voor 5-6 pannenkoekjes)

Voor de pannenkoekjes :

  • 2 eieren
  • een handje verse basilicum
  • 100 gr. spinazie
  • peper/zout
  • 175 gr. bloem
  • 350 ml. melk
  • een half theelepeltje nootmuskaat

 

Voor de vulling :

  • 2 teentjes look
  • 2 stukken zalm
  • 2 handjes verse spinazie
  • 2 eetlepels Boursin Cousine
  • 1 handje pijnboompitten.

 

Hoe ga je te werk?

  • Om de pannenkoekjes te maken doe je alle ingrediënten samen in de blender.
  • Zet een pan op het vuur met wat olijfolie en bak de pannenkoekjes.
  • Voor de vulling pers je 2 teentjes look en bak je deze kort aan in wat olijfolie.
  • Voeg de stukken zalm toe en bak totdat ze gaar zijn en uiteen vallen.
  • Prik de zalm met je vork uiteen in stukken en voeg de spinazie toe.
  • Als laatste voeg je de Boursin Cousine af en kruid je het geheel goed af met peper en zout.
  • Bak ook de pijnboompitjes kort aan in een pannetje zonder vetstof.
  • Leg dan de pannenkoeken op het bord, vul ze met de vulling en werk af met de pijnboompitten.

 

 

( Inspiratie : Libelle Lekker)

Print Friendly, PDF & Email
Please follow and like us:

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *