Parmezaankoekjes met zure room en garnaaltjes

Porties 4 koekjes
In knack weekend kwam ik onlangs een versie van dit hapje tegen en ik ‘ pinde’ het onmiddellijk.
Het is een leuk, fris hapje dat je gasten zeker zal kunnen bekoren.

Equipment

  • Ronde uitsteker

Ingrediënten

Voor de koekjes ( Je kan er hier 10 mee uithalen, maar ik gebruikte er maar 4. De rest bewaar je in een koekjesdoos

  • 100 gr ongezouten boter
  • 100 gr patisseriebloem
  • 100 gr geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 ei
  • Peper & zout

Voor de topping

  • 125 gr zure room
  • Vers gesneden bieslook (handje vol)
  • 50 gr garnalen
  • Cresson
  • 0,5 limoen
  • Optioneel : eetbare bloemetjes

Instructies 

  • Voor het deeg meng je alle ingrediënten in een kom en kneed je dit met je handen tot een mooi egaal deeg
  • Neem een ovenschaal klaar die met bakpapier bekleed is
  • Rol het deeg uit met  behulp van wat bloem en bak de koekjes 10-15 min op 180°.
  • Haal het deeg uit de oven wanneer het mooi goudbruin wordt
  • Duw direct de vormpjes uit je deeg wanneer het uit de oven komt
  • Het is aangeraden om de koekjes maximum 3,4 uur te bakken vooraleer ze te serveren anders worden ze vrij zacht.
  • Meng de bieslook met de zure room en voeg hier een scheutje vers limoensap bij
  • Meng goed en kruid naar smaak af met peper en zout. Zet indien nodig even in de ijskast tot wanneer je ze gaat serveren
  • Neem de Parmezaan koekjes en beleg ze met een lepeltje van de zure room
  • Leg er wat garnaaltjes bovenop met wat Cresson en werk af met een bloemetje
  • Smakelijk!

Write A Comment

Rating recept