Brownie taartje met aardbeien en ijs

Wie is er nu niet gek op een lekker stukje chocoladetaart bij de koffie? Chocolade addicts zullen me 100 % gelijk geven!

Deze taart is tevens zo simpel om te maken dat je hem gegarandeerd meer dan 1 keer zal maken ! 😉

 

Wat heb je nodig?

  • 330 gr. pure chocolade
  • 250 gr. roomboter
  • 170 gr. suiker
  • 5 grote eieren of 6 kleintjes
  • 1 theelepel vanille extract.
  • 80 gr. bloem
  • bloemsuiker voor de afwerking
  • Ik gebruikte een bakvorm met een diameter van 28 cm. ( voorzien van een losse bodem)
  • Aardbeien en ijs naar keuze

 

Hoe ga je te werk?

  • Verwarm de oven alvast voor op 180 °. Ik heb de bakvorm enkel ingespoten met mijn bakspray en de taart kwam perfect los.
  • In een klein pannetje laat je de chocolade samen met de boter smelten.
  • Je kan dit ook au-bain-marie doen, maar ik heb het mengsel gewoon op een laag vuurtje laten smelten.
  • In een mengkom klop je ondertussen de eieren los samen met de suiker en het vanille extract.
  • Voeg hier het chocolademengsel aan toe en meng alles goed door elkaar. Als laatste spatel je de bloem erdoor.   ( Je kan er nadien nog extra chocolade druppels onder roeren)

 

 

 

  • Giet het mengsel in de taartvorm en zet deze 25 minuutjes in de oven.

  • Haal de taart nadien uit de vorm en laat volledig afkoelen.
  • Bestrooi de taart met bloemsuiker en het genieten kan beginnen!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Please follow and like us:

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *