Een romige pasta met zelfgemaakte pesto balletjes! Gekruid met de héérlijke peper van Santa Maria!

Zijn jullie al bekend met de kruiden van Santa Maria?  Ik gebruik ze echt élke dag, ze zijn echt wel een meerwaarde voor al mijn gerechtjes.

(en dat zeg ik niet omdat ik hiermee samenwerk, ik ben gewoon echt fan!)

Sinds ze een nieuw design gekregen hebben zijn ze niet alleen héél gebruiksvriendelijk, maar ze zien er ook echt leuk uit!

“Santa Maria is een pionier als het om smaak gaat”

Mijn meest gebruikte kruid is natuurlijk peper.  Niets is lekkerder dan goed afgekruid eten! Soms hoor ik vriendlief wel eens roepen

wanneer ik in de keuken aan de pepermolen sta te draaien ” tzal wel goed zijn hoor nu”. 

 Flauwe gerechtjes zul je hier thuis in ieder geval niet aantreffen 🙂

 

“De ene peper is de andere niet”

Wist je trouwens dat, hoe groter de peperbollen zijn, hoe langer ze aan de plant gehangen hebben?

Grote peperbollen geven veel meer smaak en intensiteit af en dat is nu net wat de Tellicherry peper doet!

Met een heerlijk vleugje citrus en het warme aroma van hout en teatree-olie til je al je gerechten naar een hoger niveau.

 

Ik maakte onlangs deze romige pesto spaghetti en dat receptje wilde ik absoluut delen met jullie! TE Lekker!!

 

Wat heb je nodig? ( voor 4 personen)

  • 650 gr. gehakt
  • 100 gr. pijnboompitten
  • 100 gr. parmezaan
  • een handje verse basilicum
  • 400 gr. pasta naar keuze
  • 250 ml. room
  • 3 eetlepels mascarpone
  • 1 eetlepel pesto

 

Hoe ga je te werk?

  • Eerst gaan we de pesto balletjes maken! Doe de pijnboompitten, de parmezaan en de basilicum in de hakmachine.
  • Hak het geheel enkele minuten, dan is je droge pesto klaar! Je kan ook een eetlepel olijfolie toevoegen om een gladder mengsel te krijgen.

 

  • Meng de droge pesto onder het gehakt, kruid het geheel goed af met peper & zout en draai er dan balletjes van.

 

 

 

  • Bak de balletjes goudbruin in wat olijfolie. Kook terwijl de pasta gaar zoals aangegeven op de verpakking.
  • Giet de room bij de balletjes en voeg de eetlepel pesto en de mascarpone toe.
  • Kruid de saus af met peper en zout voor het serveren.
  • Giet de pasta af en serveer met de saus en de balletjes.
  • Smakelijk!

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Please follow and like us:

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *