Zoete aardappelpuree , erwtenmousse & kabeljauw met een notenkorst

Wat heb je nodig? ( voor 2 personen)

  • 2 kabeljauwfilets
  • een handje walnoten
  • een handje peterselie
  • 3 eetlepels broodkruim
  • 3 eetlepels parmezaan
  • 1 teentje look
  • 200 gr. diepvrieserwten
  • 80 gr. boter op kamertemperatuur
  • 2 dl room
  • 2 grote aardappelen
  • 2 grote zoete aardappelen
  • 1 ei
  • 150 ml. melk

 

Hoe ga je te werk?

  • Schil eerst de aardappelen en kook ze gaar in wat gezouten water ( +/- 20 minuten)  zodat je ze kan pureren.
  • Pureer de aardappelen met het ei en de melk en kruid goed af met peper en zout naar smaak.
  • Maak dan de erwtenmousse. Blancheer de erwtjes : Kook ze heel kort ( enkele minuten) en zet ze nadien direct onder ijskoud water.
  • Pureer de erwtjes samen met de room en de boter en kruid af met peper en zout.
  • Neem dan een ovenschotel, vet die wat in met olijfolie, en leg hier de stukken kabeljauw in.
  • Voor de korst van de vis hak je in de keukenmachine de walnoten samen met de parmezaan, de broodkruim, de look, de peterselie en 2 eetlepels olijfolie fijn.
  • Bestrooi de vis met dit mengsel en schuif de schaal in de oven voor 10-15 minuutjes op 180° afhankelijk van de dikte van de vis.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Zet de erwtenmousse in een klein pannetje op een matig vuur. De structuur wordt nu wat minder vast dan voordien.
  • Lepel wat mousse op je bord, leg de vis hierin en serveer met de zoete aardappelpuree.
  • Smakelijk!

 

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Please follow and like us:

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *