Zalm met tomaatjes, feta en zwarte olijven in de oven.

YAY voor makkelijke en lekkere gerechtjes! Ik ben echt fan van ovenschoteltjes want ze zijn zo makkelijk te maken en je hebt ( meestal) niet veel afwas.  

De combinatie van de zalm met de feta is echt goddelijk als je het mij vraagt! 

 

Wat heb je nodig? ( voor 4 personen)

  • 4 mooie stukjes verse zalm
  • 6 teentjes look. 
  • Tijm
  • 4 tomaten
  • een blik zwarte olijven zonder pit.
  • 150 gr. Feta
  • olijfolie
  • 4 ovenschaaltjes 

 

Hoe ga je te werk?

  • Vet elk ovenschaaltje in met wat olijfolie en pers per kommetje een teentje look uit. Met behulp van een borsteltje verspreid je de look over het kommetje.
  • Neem een apart schaaltje en meng hierin wat tijm, 2 teentjes look en enkele lepels olijfolie.
  • Roer de olijven nu door het mengsel. Snijd ondertussen de tomaten in kleine schijfjes.
  • Leg het stuk zalm in het midden van het schaaltje en kruid af met peper, zout en wat tijm.
  • Aan de ene kant van de zalm leg je de olijfjes en aan de andere kant leg je de plakjes tomaat. 
  • Verkruimel nu de feta over de kommetjes en schuif ze in de oven voor +/- 18 minuten op 180°.

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Please follow and like us:

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *