Bloemkool-Paprika Soep met Mascarpone

Een lekker, smaakvol soepje. Meer hoeft het soms toch niet te zijn?

Wat heb je nodig?

  • 1,5 liter kippenbouillon ( 4 kippenbouillon blokjes opgelost in 1,5 liter water)
  • 1 ajuin
  • 2 kleine aardappelen
  • 1 kleine bloemkool ( of 500 gr. diepvriesroosjes )
  • 300 gr. paprika in grove stukken gesneden
  • 2 eetlepels mascarpone
  • peper en zout

 

Hoe ga je te werk?

  • Snijd de ajuin in grove stukken en doe deze in een ruime soeppot.
  • Laat enkele minuten aanstoven en voeg dan de bloemkoolroosjes toe. ( Houd enkele roosjes apart voor de afwerking)
  • Schil de aardappelen ondertussen en snijd deze in blokjes.
  • Voeg dan de paprika stukken toe, samen met de aardappelen en overgiet met de bouillon.
  • Laat het geheel 20 minuten doorkoken en mix dan alles tot een mooi geheel.
  • Kruid af met peper en zout en voeg als laatste de mascarpone toe.
    ( Tip : Als je van plan bent de soep enkele dagen te bewaren kan je best de mascarpone niet direct toe voegen, je soep zal dan sneller zuur worden.
    Je kan ook gewoon room toevoegen bij het serveren)

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Please follow and like us:

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *