Noedels met Chateaubriand , peulen en worteltjes

Ik ben echt zot op noedels! Als we Chinees bestellen is mijn vast gerechtje altijd Bami met rundvlees of kip, it just never gets boring.

Het is eigenlijk heel makkelijk om het zelf te maken, dus waarom nog wachten?

Jammer genoeg viel het bij mijn vriend ook zo goed in de smaak dat er niet veel overschot meer was. I hate when that happens.

 

Wat heb je nodig? ( voor een grote volle wokpan – 3/4 personen)

  • 1 pak Suzi Wan Noedels – 250 gr. ( Dit zijn écht de beste!)
  • 1 bakje peulen – 250 gr.
  • Voor het vlees nam ik 2 stukken Chateaubriand. Iets duurder maar het is gewoon véél lekkerder!
  • 3 wortelen – in kleine reepjes gesneden
  • 3 -4 eetlepels sojasaus
  • 3-4 eetlepels sesamolie
  • 2 teentjes look
  • 2 busseltjes bosuitjes.

 

Hoe ga je te werk?

  • Allereerst zet je een grote ( wok)pan op het vuur met een beetje olijfolie. Fruit hier de fijngesneden look wat in aan.
  • Voeg de worteltjes en de fijngesneden bosuitjes toe en laat even staan op een midden hoog vuurtje.
  •  Roer regelmatig eens om zodat ze zeker niet aanbranden.
  • Voeg na 5 minuten de peulen toe, meng alles door elkaar en laat op het vuur staan totdat de groenten beetgaar zijn.
  • Kruid een beetje af met peper en zout.
  • Ondertussen kook je de noedels zoals aangegeven op de verpakking.
  • Wanneer je ze afgiet, sprenkel je er een beetje olijfolie over en roer er eens door met behulp van een vork.
  • Neem opnieuw een grote pan en verhit hier wat boter in. ( Biefstuk/Chateaubriand kan je jammer genoeg niet in olijfolie bakken). 
  • Bak de chateau briand enkele minuten en zorg ervoor dat het vlees nog rozig ziet vanbinnen.
  • Neem de wokpan en doe hierin de noedels en de groenten. Voeg de sojasaus en de sesamolie toe en laat nog 2 minuutjes op het vuur staan.
  • Serveer met de stukjes chateau briand. Smakelijk!

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Please follow and like us:

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *