Risotto met pompoen, kip & spekjes. En voor al dat lekkers heb je maar 1 pan nodig!

Porties 4 personen
Ik heb eigenlijk nog niet zo heel lang geleden kennis gemaakt met Risotto.  Enkele jaren geleden at ik het voor de eerste keer in een Italiaans restaurant
in Antwerpen en ik was er onmiddellijk gek op!  Ik ging thuis direct aan de slag met enkele receptjes en sindsdien is het een vast gegeven hier om het zeker 1 keer per maand op de menu te zetten.
Veel mensen durven het zelf niet aan om thuis Risotto te maken maar je moet heus geen topchef zijn om dit gerecht te maken.
Integendeel, en je hebt maar 1 pan nodig! Do I need to say more? Get cooking good looking!

Ingrediënten

  • 1 sjalotje
  • 3 teentjes look
  • 100 ml witte wijn
  • 200 gr risotto rijst (van Uncle Ben's)
  • 3 bouillonblokjes voor pasta opgelost in 1 liter heet water
  • 3 kipfilets in kleine stukken gesneden
  • 300 gr spekjes
  • 500 gr pompoenblokjes
  • 100 gr geraspte Parmezaan

Instructies 

  • Snipper de sjalotjes en de look fijn en fruit deze wat aan in een ruime , diepe pan op het vuur met wat olijfolie
  • Doe de fijne stukjes kipfilet, de spekjes en de blokjes pompoen erbij en bak alles even aan
  • Voeg dan de risotto rijst toe en meng het geheel goed. Als de rijst glazig begint te zien blus je het geheel met de witte wijn
  • Laat de witte wijn even inkoken en begin dan rustig met het toevoegen van de bouillon
  • Voeg telkens een beetje bouillon toe en laatgoed inkoken. Als alle bouillon opgenomen is door de rijst, dan pas voeg je opnieuw toe
  • Om de liter bouillon volledig toe te voegen heb je ongeveer 20 minuutjes nodig.
  • Wanneer alle bouillon opgenomen is door de rijst, voeg je de Parmezaan toe. Meng de Parmezaan goed door de hete rijst
  • Ready to serve!
What do you think of this post?
  • Awesome (0)
  • Interesting (0)
  • Useful (0)
  • Boring (0)
  • Sucks (0)

Write A Comment

Rating recept




Pin It