Risotto met pompoen, kip & spekjes. En voor al dat lekkers heb je maar 1 pan nodig!

Ik heb eigenlijk nog niet zo heel lang geleden kennis gemaakt met Risotto.  Enkele jaren geleden at ik het voor de eerste keer in een Italiaans restaurant

in Antwerpen en ik was er onmiddellijk gek op!  Ik ging thuis direct aan de slag met enkele receptjes en sindsdien is het een vast gegeven hier om het

zeker 1 keer per maand op de menu te zetten.

Veel mensen durven het zelf niet aan om thuis Risotto te maken maar je moet heus geen topchef zijn om dit gerecht te maken!

Integendeel, en je hebt maar 1 pan nodig! Do I need to say more? Get cooking good looking!

 

Wat heb je nodig? ( voor 4 personen)

  • 2/3 teentjes look
  • 2 sjalotjes
  • 100 ml witte wijn
  • 200 gr. risotto rijst. ( Die van Uncle Bens mislukt nooit! Staat zelfs op de verpakking;) ) 
  • 3 bouillonblokjes ( voor pasta) opgelost in 1 liter heet water
  • 3 kipfilets in kleine stukjes gesneden
  • 300 gr. spekjes
  • 500 gr. pompoenblokjes
  • 100 gr. geraspte parmezaan

 

Hoe ga je te werk?

  • Snipper de sjalotjes en de look fijn en fruit deze wat aan in een ruime , diepe pan op het vuur met wat olijfolie.
  • Doe de fijne stukjes kipfilet, de spekjes en de blokjes pompoen erbij en bak alles even aan.
  • Voeg dan de risotto rijst toe en meng het geheel goed. Als de rijst glazig begint te zien blus je het geheel met de witte wijn.
  • Laat de witte wijn even inkoken en begin dan rustig met het toevoegen van de bouillon. 
  • Voeg telkens een beetje bouillon toe en laat goed inkoken. Als alle bouillon opgenomen is door de rijst, dan pas voeg je opnieuw toe.
    Om de liter bouillon volledig toe te voegen heb je ongeveer 20 minuutjes nodig.
  • Wanneer alle bouillon opgenomen is door de rijst, voeg je de parmezaan toe. Meng de parmezaan goed door de hete rijst.
  • Ready to serve!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Please follow and like us:

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *