Red Velvet Cupcakes voor Valentijn ❤

Cupcakes zijn de afgelopen jaren heel populair geworden. Jong, oud.. iedereen is er wild van.

1 van de toppers is de Red Velvet Cupcake.  Het is een heel mals cakeje met een vurige rode kleur. Perfect om je geliefde dus te verrassen met valentijn!

 

Wat heb je nodig

Voor de cupcakes (+/-24)

  • 250 gr. zelfrijzende bloem
  • 2 eetlepels cacaopoeder
  • 140 gr. boter ( op kamertemperatuur)
  • 300 gr. fijne suiker
  • 1 theelepel Vanille- Extract
  • 1 zakje vanille suiker
  • 3 grote eieren of 4 kleintjes
  • 250 ml. karnemelk
  • Rode kleurstof (40 gr.)
  • Spuitzak
  • Spuitmondje

Voor de topping :

  • 250 gr. Mascarpone
  • 250 gr. poedersuiker
  • 1 eetlepel Vanille extract

Optioneel

  • Rode rolfondant
  • Hartjes uitstekers

( Deze zijn te vinden op De leukste taartenshop)

Hoe ga je te werk ?

Enkele tips vooraf!

  1. Spuit de toefjes pas op je cupcakes wanneer je ze wil serveren, dus niet liefst de dag ervoor.
  2. Voor het mengen, klop de koude mascarpone eerst los met een spatel en voeg dan de bloemsuiker toe. Maak direct toefjes! 
    Leg de spuitzak niet opnieuw in de ijskast, dit zal ervoor zorgen dat de consistentie minder vast wordt.
  3. Haal da cakejes wat vroeger uit de oven ( +/- 15 min) als je ze extra smeuïg wil. Je zal ze dan wel uit het cupcakevormpje moeten halen 
    aangezien deze door de smeuïgheid los komen.

  • Meng in een kom de bloem en het cacaopoeder.
  • Klop de boter samen met de suiker , vanille suikeren het vanille extract tot een romig geheel.
  • Voeg er daarna één voor één de eieren aan toe en blijf mixen tot je een luchtig beslag krijgt.
  • Meng in een aparte kom de karnemelk samen met de rode kleurvloeistof.
    Je hebt wel wat rode kleurvloeistof nodig want door het gebruik van het cacaopoeder zal anders de bruine kleur overheersen.
  • Zeef het mengsel van de bloem/cacaopoeder bij het botermengsel.
  • Voeg voorzichtig ,in verschillende keren, de karnemelk toe.
  • Meng het beslag goed en zorg dat je rode kleurstof duidelijk overheerst.
  • Vul de cupcakevormpjes met 3/4 van het beslag. Een ijsschepper is echt perfect hiervoor!

 

 

  • Bak de cakejes ongeveer 17-20 min op 180 ° en laat ze nadien minstens 2 uur afkoelen alvorens je de topping maakt.
  • Dan kan je beginnen aan de topping!
  • Doe de mascarpone, de bloemsuiker en het vanille extract in een mengkom en mix goed tot je een egaal beslag krijgt.
  • Schep het mengsel in een spuitzak ( voorzien van een spuitmondje) en laat het minstens een uur opstijven in de ijskast.
  • Spuit mooie toefjes op de cupcakes vlak voor het serveren! Je kan de cupcakes best enkele dagen bewaren in de ijskast.

tip : Als je met rolfondant werkt, leg deze dan eerst na het uitrollen even op een bord in de ijskast. Dit zorgt ervoor dat je de vormpjes

er makkelijk zal kunnen uithalen!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Please follow and like us:

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *