Rijsttaartjes

Rijsttaart, een goede oude klassieker die nooit teleurstelt!

Als je op zondag van plan bent om op bezoek te gaan bij ‘ de bomma’, kan je uitpakken met zelfgemaakte taartjes.

Het moet niet altijd van bij de bakker komen, toch? Deze zijn trouwens heel erg luchtig en niet te zoet! 

 

Wat heb je nodig? ( voor  8 rijsttaartjes)

  • 140 gr. dessertrijst
  • 200 gr. suiker
  • 50 gr. puddingpoeder ( vanille)
  • 2 eieren
  • 2 zakjes vanillesuiker of 2 vanillestokjes
  • 1 liter volle melk
  • 2 vellen bladerdeeg
  • gekartelde kleine vormpjes 
  • Bloemsuiker voor de afwerking

 

Hoe ga je te werk?

  • Zet de dessertrijst samen met 3/4 van de melk op het vuur.  Zet de overige melk even opzij in een kommetje
  • Doe de vanillesuiker bij de dessertrijst en blijf goed roeren totdat het kookpunt bereikt is.
  • Zet nadien je vuur op een lagere stand en blijf roeren tot je dessertrijst gaar is.
    (3/4 van de melk moet geabsorbeerd zijn door de rijst, dit kan wel zeker 20 minuten duren).
  • Let wel op dat je mengsel niet aanbrand dus blijf zeker regelmatig roeren.
  • Los dan het puddingpoeder op in de overige melk en doe dit samen met de suiker bij de gare dessertrijst.
  • Laat het mengsel op een zacht vuurtje staan zodat het kan binden en blijf regelmatig roeren.
  • Zet de rijstpap dan +/- 20 minuutjes opzij zodat deze even kan afkoelen. Je zal zien dat de consistentie dikker wordt. 
  • Scheid de eieren en doe de eigelen onder de rijstpap. Klop de eiwitten op en spatel die voorzichtig onder het mengsel.
  • Neem ondertussen je vellen bladerdeeg uit de ijskast , rol ze uit op je werkblad en strooi er wat bloem over.
  • Leg je vormpjes ondersteboven op het bladerdeeg  en snij met een mes rondom het vormpje het bladerdeeg uit.
  • Spuit wat bakspray in de vormpjes en druk het bladerdeeg goed aan. Het overtollige bladerdeeg snij je bovenaan je vormpje weg.
  • Vul de vormpjes met de het rijstmengsel en zet ze 20-25 minuutjes in de oven op 175°.

 

  • Laat ze nadien even afkoelen alvorens je ze uit de vormpjes haalt.
  • Strooi er een beetje bloemsuiker over and enjoy..

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Please follow and like us:

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *