A perfect sweet Valentine’s dessert ♥

Nog op zoek naar inspiratie om iets romantisch te organiseren met valentijn?

Look no further! Dit zoet chocolade hartje zal je geliefde zeker kunnen bekoren! De chocolade hartjes + de frambozencoulis

kan je de avond ( of zelfs enkele dagen) op voorhand maken zodat je op Valentijn zelf niet veel werk hebt! Perfect toch?

 

Wat heb je nodig? (voor 6 hartjes)

Voor de chocolade mousse hartjes :

  • 200 gr. witte chocolade
  • 3 blaadjes gelatine
  • 250 ml. volle melk
  • 1 zakje vanille suiker
  • 250 gr. slagroom

Voor de chocolade crumble :

  • 50 gr. bloem
  • 75 gr. donkerbruine bastardsuiker
  • 50 gr. kokospoeder
  • 15 gr. cacao
  • 60 gr. boter

Voor de frambozen Coulis :

  • 250 gr. diepvries frambozen
  • 50 gr. suiker
  • een scheutje water
  • een zeef

 

Hoe ga je te werk?

De chocolade hartjes :

  • Om de witte chocolade te maken gaan we eerst de melk even opwarmen in de microgolf.
  • Breek de chocolade in stukken en leg deze in de hete melk. Laat 5 minuten rusten en roer nadien zodat alle chocolade gesmolten is.
  • Neem een kommetje met koud water en leg de gelatine blaadjes hier 10 minuutjes in.
  • Na de 10 minuten knijp je de gelatine blaadjes goed uit en los je deze op in de witte chocolade melk.
    Je kan het kommetje ook altijd nog enkele seconden 
    in de microgolf zetten indien de melk niet warm genoeg meer is.
  • Klop in een andere kom de slagroom half stijf samen met de suiker.  ( de room moet wat de consistentie hebben van yoghurt)
  • Spatel dan voorzichtig de room onder de chocolade saus. 
  • Zet de kom enkele uren afgedekt in de koelkast zodat het mengsel kan opstijven.
  • Neem dan je bakvorm erbij en vul de hartjes met de chocolade mousse. ( Ik deed dit met behulp van een spuitzak)
  • Zet de vorm in de vriezer ( minstens 1 nachtje) en haal een half uurtje voor je het gaat serveren uit de vriezer.
  • Wanneer je alle hartjes niet direct nodig hebt kan je deze gerust enkele weken in de vriezer bewaren.

De chocolade crumble :

  • Meng alle droge ingrediënten ( buiten de boter) met elkaar.
  • Neem dan de koude boter erbij ( liefst in kleine blokjes gesneden) en meng het geheel nu met je vingers tot een crumble.
  • Leg het mengsel uitgespreid op een bakplaat en zet 10 minuutjes in de oven op 180°.

De frambozen coulis :

  • Neem een pannetje en doe hierin de frambozen, de suiker en een lepeltje water.
  • Laat inkoken en zorg ervoor dat de saus niet aanbrand dus roer regelmatig eens met een spatel.
  • Wanneer je een gladde rode saus hebt  ( +/-  5 minuten) haal je de coulis van het vuur.
  • Neem een zeef erbij en zeef de saus zodat alle rode pitjes eruit zijn.
  • Je kan de coulis best lang bewaren in een afgesloten pot in de koelkast.

Tijd om je bordjes te dresseren!

  • Neem de hartjes uit de vriezer ( reken dat ze zeker nog 30 minuten nodig hebben om te ontdooien). Ontvorm ze meteen.
  • Leg wat chocolade crumble op de bordjes, leg hierop de bevroren hartjes en werk af met de coulis.
  • Smakelijk!

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Please follow and like us:

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *