Yoghurt Cake met Bosbessen

Nu lijkt het alsof ik helemaal ” into Pascale Naessens” ben, maar dat is niet echt het geval.  Pas op, ik vind dat een straffe madam hé! 

Maar leven zonder koolhydraten is niet aan mij besteed!

Af en toe moet dat zeker kunnen, maar ne mens moet toch ook eens af en toe eens een pasta’ke of een patatje eten toch 🙂  

Wat ik wel positief vind is dat ze geen “light”producten promoot maar eerder vollere producten die je langer verzadigd laten voelen.

Deze cake is er een voorbeeld van! Hij is ook helemaal niet zoet wat ik echt geweldig vind, dus proberen maar zou ik zeggen!

 

Wat heb je nodig?

  • 250 gr. karneboter
  • 250 gr. Pur Natur Yoghurt
  • 250 gr. patsseriebloem
  • 200 gr. suiker
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 250 gr. bosbessen
  • 4 eieren
  • Bakvorm  

 

Hoe ga je te werk?

  • Laat de boter smelten op een zacht vuurtje. 
  • Klop ondertussen de suiker, de vanillesuiker en de eieren op tot je een luchtig mengsel krijgt.
  • Roer de boter onder het eiermengsel en voeg de bloem toe. Als laatste voeg je de bosbessen en de yoghurt toe.

  • Bak de cake ongeveer 40 minuten op 180°. Prik na 40 minuten eens met een satéprikker in de cake om te kijken of hij klaar is!
  • Laat de cake afkoelen in de bakvorm alvorens je hem eruit haalt.

 

Print Friendly, PDF & Email
Please follow and like us:

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *