Carrot pancakes ♥

Porties 6 pannenkoeken
Ik ben echt niet zo’n fan van desserten zoals jullie ondertussen al wel eens zullen gelezen hebben, maar een collega bracht onlangs een zelfgebakken worteltaart mee naar het werk voor haar verjaardag en ik had beloofd eens te proeven. YUM! 
Ik was echt overdonderd hoe lekker die taart wel niet was! Ik had de ‘worteltaart’ hype eigenlijk helemaal gemist! Toen ik even later op Pinterest wortelpannenkoeken zag voorbijkomen kon ik mij dan ook niet inhouden en ging ik direct aan de slag!
Het resultaat mag er best zijn!

Ingrediënten

 • 150 gr patisseriebloem
 • 60 gr kristalsuiker
 • 100 gr fijngeraspte wortelen (ik kocht een pakje fijngesneden wortelen en haalde die nog eens door de keukenmachine)
 • 1 eetlepel kaneel
 • 2 theelepels bakpoeder
 • 300 ml magere melk
 • snufje zout
 • 2 eieren
 • 1 theelepel Vanille Extract
 • Agave siroop

Instructies 

 • Mix alle ingrediënten (buiten de wortelen ) in de blender tot een glad mengsel
 • Giet het mengsel over in een mengkom en roer hier de worteltjes goed door.
 • Verhit een beetje olijfolie in de pan en bak de pannenkoeken goudbruin. (1,5 lepel beslag in de pan - afhankelijk van de grootte van je beslaglepel) .Ik bakte ze niet te fijn want ik ondervond dat ze snel braken bij het omdraaien! 
 • Ze zijn super lekker met een beetje Agave siroop! 

Write A Comment

Rating recept