Carrot pancakes ♥

Ik ben echt niet zo’n fan van desserten zoals jullie ondertussen al wel eens zullen gelezen hebben, maar een collega bracht onlangs een

zelfgebakken worteltaart mee naar het werk voor haar verjaardag en ik had beloofd eens te proeven. YUM ! 

Ik was echt overdonderd hoe lekker die taart wel niet was! Ik had de ‘worteltaart’ hype eigenlijk helemaal gemist!

oen ik even later op Pinterest wortelpannenkoeken zag voorbijkomen kon ik mij dan ook niet inhouden en ging ik direct aan de slag!

Het resultaat mag er best zijn!

 

Wat heb je nodig? ( voor 5/6 dikke pannenkoeken)

  • 150 gr. patisserie bloem
  • 60 gr. kristalsuiker
  • 100 gr. fijngeraspte wortelen. ( Ik kocht een pakje voorgesneden worteltjes en haalde die nog eens door de keukenmachine tot ze heel fijn waren)
  • 1 eetlepel kaneel
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 300 ml. magere melk
  • snufje zout
  • 2 eieren
  • 1 theelepel vanille extract
  • Agave siroop

 

Hoe ga je te werk?

  • Mix alle ingrediënten (buiten de wortelen ) in de blender tot een glad mengsel.
  • Giet het mengsel over in een mengkom en roer hier de worteltjes goed door.
  • Verhit een beetje olijfolie in de pan en bak de pannenkoeken goudbruin. (1,5 lepel beslag in de pan – afhankelijk van de grootte van je beslaglepel)
    Ik bakte ze niet te fijn want ik ondervond dat ze snel braken bij het omdraaien! 
  • Ze zijn super lekker met een beetje Agave siroop! 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Please follow and like us:

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *