Brownie Slagroomtaart met Baileys. Oh YES !

Waarschijnlijk is iedereen ondertussen al begonnen met het waarmaken van zijn goede voornemens voor 2019 maar toch wil ik het recept van deze

goddelijke taart nog met jullie delen! Ik maakte deze taart voor een gezellige avond met vrienden voor Oudejaarsavond maar spijtig genoeg kreeg

ik griep en moest ik noodgedwongen mijn bed induiken! Daar stond de taart dan, helemaal alleen, in de ijskast. Al een geluk kon ik mijn schoonfamilie

blij maken met deze lekkernij zodat ze niet verloren ging! Van wat ik heb opgevangen is deze taart een ECHTE aanrader!

Een krokante bodem, een heerlijk zachte brownie vulling afgewerkt met slagroom en vergeet natuurlijk de Baileys niet die ook in de taart verwerkt zit!

 

Wat heb je nodig?

 

Voor de bodem : ( LET OP, het deeg moet een uurtje in de ijskast liggen alvorens je verder aan de slag kunt – calculeer dit dus in! )

  • 250 gr. bloem
  • 4 eetlepels Cacaopoeder
  • 180 gram koude boter
  • 3 eetlepels suiker
  • 3 eetlepels koud water
  • Extra benodigdheden : Bakbonen + Bakring ( Ik heb een verstelbare bakring en gebruikte 26 CM doorsnede)

Voor de vulling :

  • 180 gram boter op kamertemperatuur
  • 375 gram donkere bruine suiker 
  • 4 eieren
  • 4 eetlepels Cacaopoeder
  • 150 gram pure chocolade
  • 4 dl slagroom (+ 3 el suiker + 3 eetlepels Baileys)

Voor de topping :

  • 5 dl slagroom ( + 3/4 eetlepels suiker + 4 eetlepels Baileys)
  • Chocolade schaafsel

 

Hoe ga je te werk?

 

Voor de bodem :

  • Zeef de bloem samen met het Cacao poeder boven een mengkom.
  • Snijd de boter in kleine blokjes en voeg toe aan het mengsel.
  • Kneed goed met je handen tot je een kruimelig deeg hebt.
  • Voeg dan de suiker en het water toe en kneed verder tot een egaal deeg. Maak er een grote bal van en wikkel deze in folie.
  • Leg een uurtje in de ijskast.
  • Leg dan wat bloem op je werkblad en rol het deeg uit. Leg je bakring bovenop het deeg en druk de bodem mooi uit.
  • Leg deze bodem op een met bakpapier bekleedde werkplaat ( laat de bakring erover staan).
  • Nadien leg je een stuk bakpapier op de bodem en stort je hierover de bakbonen
  • Zet de vorm 15 minuutjes in de oven op 180°.
  • Haal de bakring uit de oven en berg de bakbonen op. Laat even staan zodat je de vulling kan maken.

Voor de vulling : 

  • Klop de boter samen met de bruine suiker op en voeg nadien 1 voor 1 de eieren toe.
  • Mix tot een luchtig geheel en voeg dan de cacao poeder toe.
  • Smelt ondertussen de chocolade op een laag vuurtje en voeg dit ook toe aan het mengsel.
  • Als laatste klop je de slagroom half op samen met de suiker en de Baileys. Voeg dit ook toe aan het mengsel.
  • Spuit de bakring goed in aan de binnenkant met bakspray ( of wat boter) zodat je de taart zeker nadien uit de vorm krijgt.
  • Wanneer alles goed gemengd is stort je het mengsel in de bakring en schuif je deze in de oven voor +/- 45 minuten op 160°.
  • Prik met een satéprikker om te controleren of de taart klaar is!
  • Laat ze dan volledig afkoelen alvorens je aan de topping begint.

Voor de topping :

  • Klop de slagroom met de suiker en de Baileys stijf en smeer goed uit over de taart.
  • Werk af met chocolade schaafsel en bewaar de taart in de ijskast!
  • Je kan ze best 30 minuten voor het eten uit de ijskast halen, dan is ze echt het lekkerst!

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Please follow and like us:

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *